Hlavní obsah

Proč Piškulovi nechtěli dát najíst? Nepovedené záběry ze Zlatého podrazu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne všechno se povede na první dobrou. Herci z historického dramatu Zlatý podraz měli problémy třeba s tím, jak se trefit míčem do koše nebo jak se najíst.

Nepovedené záběry z filmu Zlatý podrazVideo: Falcon

 
Článek

Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném mistrovství Evropy v basketbalu v Ženěvě. Michelle je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951.

Foto: Falcon

Zdeněk Piškula ve filmu Zlatý podraz

Film, který právě vstoupil do kin, natočil režisér Radim Špaček. Za kamerou stál  Vladimír Smutný, scénář napsali Jakub Bažant, Kristina Nedvědová a Jiří Závozda.

V dalších rolích si zahráli Zdeněk Piškula (Honza), Simona Lewandowská (Jana), Alena Mihulová (Prokešová, matka Franty), Jan Hartl (Prokeš, otec Franty), Chantal Poullain (bordelmamá) či Jiří Roskot (Jelen).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám