Hlavní obsah

Přitažlivost, hravost a vášeň v klipu kapely MarZ

Právo, jaš, kul

Skupina MarZ v čele se zpěvačkou Markétou Zdeňkovou vydává eponymní album plné silných příběhů. S novým albem představuje videoklip k písni Olymp, v němž hraje hlavní roli přitažlivost, hravost a vášeň. Album by mělo být pokřtěno 16. dubna v pražském klubu Vila Štvanice.

Videoklip skupiny MarZ k písni OlympVideo: Tranzistor

 
Článek

Režie a kamery při realizaci klipu se ujalo duo Van & Haus, za kterým stojí David Van a Lukáš Hausenblas.

„Píseň mě napadla při procházce po vrchu v Libni, kterému se přezdívá Olymp. Olymp je mýtickým vrcholem, na němž žijí bohové, místo, na které chceme podvědomě všichni vystoupit nebo se na ně nechat vynést, často skrze vztahy a zamilovanost. Ale v tomto případě je to Olymp jen zdánlivý, působí jako oáza, ale brzy z něj spadnete do reality Palmovky,“ popisuje motivy Markéta Zdeňková.

Foto: Tomáš Moudrý

Skupina MarZ.

Markéta Zdeňková je mladá zpěvačka, kytaristka, písničkářka a dcera známého jazzového pianisty Zdeňka Zdeňka. Hudbě se věnovala od útlého věku a už ve třinácti letech začala skládat první písně s vlastními českými texty. Její tvorba se pohybuje na folku a rocku a nabízí širokou škálu témat, od tajemného dědictví předků přes trable se stydlivým milencem až po meditativní plavbu vesmírem.

To vše může posluchač najít na nové nahrávce této osobité autorky. Jejím hlavním tématem jsou vztahy, ať už milostné nebo vztah člověka k sobě samému. V písních se také často vydává na průzkum světa snů, světa po životě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám