Hlavní obsah

Prince má novinku, naživo ji asi neuslyšíme

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělec známý jako Prince, pak jako "symbol" a teď opět Prince o sobě dal vědět novým klipem Screwdriver, který umístil na své internetové stránky.

Článek

Přestože Prince prohlásil v roce 2010, že internet je pro něj mrtvý, evidentně si to rozmyslel. Na Twitteru nyní pravděpodobně používá tajemné jméno 3rdEyeGirl. Média spekulovala už dříve o tom, kdo je 3rdEyeGirl a proč má přístup k ukázkám z Princovy nové tvorby.

Na Prince je skladba Screwdriver hodně rocková záležitost, s přímočarými rockovými bicími, bez typických funky a soul-jazzových prvků. V závěru dostává zkreslená kytara až psychedelický nádech.

Prince patří k velmi samorostlým postavám pop music. Má obrovskou fanouškovskou základnu, prodal milióny desek a odmítá se podřídit hudebnímu průmyslu. V minulosti  natáčel až neuvěřitelné množství hudby a některá alba raději dal zadarmo na internet, než aby se dohadoval s manažery velkých studií. Jedno nové album zase nechal rozdávat jako přílohu k novinám.

Legenda osmdesátek

Proslavil se hlavně v osmdesátých letech a natočil řadu nadčasových hitů, jako je balada Purple Rain nebo písně Little Red Corvette, Raspberry Beret, Alphabet Street a Cream.

Prince bohužel patří k poměrně malé skupině legendárních amerických umělců, kteří nejezdí do ČR (podobně Stevie Wonder, Lynyrd Skynyrd). Naživo si tak Screwdriver zřejmě opět neposlechneme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám