Hlavní obsah

Primal Scream do Prahy přivážejí Krásnou budoucnost

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v pátek 3. října vystoupí v pražském klubu Roxy legendární britská skupina Primal Scream, která přijede představit své páté studiové album Beautiful Future neboli Krásná budoucnost, jež bylo založeno na britském experimentálním rocku a vyšlo na konci června.

Článek

Legendární šestičlenná britská skupina byla založena v Glasgow už v roce 1982. Od té doby vydala devět alb včetně proslulých desek jako XTRMNTR, Screamadelica, Evil Heat nebo poslední Riot City Blues. Novou deskou z 21. července, je album Beautiful Future, které kapela vydala na novém labelu B-Unique.

Novinka, se kterou především experimentální rockeři přijedou do Prahy, obsahuje několik zcela zásadních skladeb jako hit Can't Go Back, na elektronice a pro ni typické melodii postavenou Suicide Bomb nebo pohodovou Over & Over.

Na albu plném elektroniky, popu i rocku se podíleli i hosté jako Lovefoxx z CSS, Josh Homme z Queens Of the Stone Age a Linda Thompson. Pět skladeb z alba bylo navíc nahráno ve stockolmském Atlantis Studiu, kde ABBA nahrávala své hity jako Dancing Queen.

:. Britská skupina Primal Scream

“Už přemýšlím o další desce,” říká frontman Bobby Gillespie. “Tohle nám dalo svobodu dělat něco jiného. Pořád se snažíme skládat nově a používat různé nástroje. Psát rytmicky a ne melodicky, ale tentokrát jsme skládali melodicky, takže je na desce hodně melodií, je to od začátku jiné. Poslední naše album bylo víc rock’n’roll, víc bluesové. Musíte to prostě dělat tak, jak to cítíte. Nebojím se ničeho, co budeme dělat dál, protože to je vždycky vzrušující,” dodává zpěvák skupiny.

Pražský koncert Primal Scream se uskuteční 3. října od 19 hodin. Lístky jsou k dostání v běžných předprodejích nebo na místě.

Pražský koncert Primal Scream se uskuteční 3. října od 19 hodin. Lístky jsou k dostání v běžných předprodejích nebo na místě.

Ukázky z posledního alba Primal Scream si poslechněte zde.

Reklama

Související témata:

Související články

Primal Scream zkusili ode všeho trochu

Skupina Primal Scream se po poslední poněkud nevýrazné desce Riot City Blues odstřihla od rockových kořenů a pustila se do kytarově-syntezátorového popu....

Výběr článků

Načítám