Hlavní obsah

Přidat víc Obamy, běží to před volbami, přikázal producent filmu o Ládinovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi úspěšný hollywoodský producent Harvey Weinstein nechal přepracovat dokumentární snímek o zlikvidování Usámy bin Ládina nazvaný Seal Team Six: The Raid on Osama bin Laden, protože chtěl zdůraznit roli prezidenta Baracka Obamy. Není žádným tajemstvím, že Hollywood je (kromě Clinta Eastwooda) na straně Obamy.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Barack Obama na předvolebním shromáždění v Denveru

Článek

Film vyrobila společnost Voltage Pictures a režíroval ho John Stockwell. Vypráví o tom, jak CIA vystopovala nejznámějšího teroristu světa a speciální jednotky Seal ho zlikvidovaly.

Weinsteinova verze se pravděpodobně nevyhne kritice z tábora druhého prezidentského kandidáta, ale nepřináší nic, co by tu dříve nebylo. Obě strany se snaží pomocí celebrit, hudby a filmů propagovat svého kandidáta a na objektivitu se nehledí.

Foto: Profimedia.cz

Harvey Weinstein

Film Seal Team Six: The Raid On Osama Bin Laden se bude vysílat v televizi 4. listopadu, pouze dva dny před prezidentskými volbami.

Barack Obama však asi nemá tak vášnivé příznivce ve firmě Sony Pictures, protože ta má v záloze mnohem očekávanější hraný film na stejné téma Zero Dark Thirty, který uvede až po volbách. Snímek natočila slavná Kathryn Bigelowová, držitelka Oscara za válečné drama The Hurt Locker.

Reklama

Výběr článků

Načítám