Hlavní obsah

Předseda rady ČT René Kühn se rozhodl rezignovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Předseda Rady České televize René Kühn se rozhodl k 20. listopadu odstoupit z funkce. Důvodem je minulé jednání rady, kdy odvolala dozorčí komisi a rozhodovala o koupi a směně pozemku pod ostravským studiem. Na odvolání měl jiný názor než většina radních. Uvedl to na mimořádném zasedání rady.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Předseda Rady České televize René Kühn

Článek

Kühn byl předsedou od června. „Cítím slabý mandát z pozice předsedy. Myslím si, že Rada ČT zcela jistě najde ve svých řadách rychle nového předsedu, a já se budu snažit tomu procesu zcela jistě pomoci,” uvedl Kühn.

Na funkci místopředsedy Rady ČT rezignoval Jaroslav Dědič. Jako důvod uvedl také její jednání v minulém týdnu, o kterém prý nebyl informován.

Dědičovi končí mandát v radě v březnu příštího roku a podotkl, že už nebude znovu kandidovat. „Rada potřebuje stabilizaci, energii a shodu,” uvedl s tím, že se cítí prací v radě, ve které se v posledním roce podílel na většině programových bodů, vyčerpaný. Jako důležité ale zmínil zvolit příští týden novou dozorčí komisi.

Situací v radě se bude ve čtvrtek zabývat sněmovní volební výbor a pravděpodobně i Senát.

Reklama

Výběr článků

Načítám