Hlavní obsah

Pražská muzea se chystají na otevření

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hlavní budova Muzea města Prahy a řada dalších obejktů se otevře mezi 11. a 12. květnem.

Foto: Stáňa Seďová, Právo

Staroměstská mostecká věž se otevře 11. května.

Článek

V pondělí 11. května se otevřou Petřínská rozhledna, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašná brána, Staroměstská mostecká věž, Malostranská mostecká věž a Svatomikulášská městská zvonice. Od 12. května otevírá hlavní budova muzea na Florenci, Dům U Zlatého prstenu, Podskalská celnice na Výtoni, Novomlýnská vodárenská věž a Zámecký areál Ctěnice. Od 26. května bude možné navštívit též Müllerovu vilu, Rothmayerovu vilu a Studijní a dokumentační centrum Norbertov.

„Počet návštěvníků v jednu chvíli na daný prostor se bude vždy řídit aktuálním nařízením vlády. Totéž se týká rozestupů mezi lidmi. Všichni návštěvníci budou povinni vstupovat do objektů muzea s ochranou nosu a úst. Na objektech, kde jsou interaktivní prvky, budou navíc k dispozici jednorázové rukavice, jejichž použití bude při využívání těchto prvků vyžadováno,” sdělila za Muzeum města Prahy Martina Hoffmanová.

Foto: Miroslav Sova, Právo

Zámek ve Ctěnicích

Petřínská rozhledna, Zrcadlové bludiště na Petříně, Prašná brána, Staroměstská mostecká věž, Malostranská mostecká věž a Svatomikulášská městská zvonice mají otevřeno 10.00-20.00, hlavní budova na Florenci a dům U Zlatého prstenu 9.00-18.00.

Zámecký areál Ctěnice, Podskalská celnice na Výtoni a Novomlýnská vodárenská věž 10.00-18.00. Müllerova vila a Rothmayerova vila jen po předchozí rezervaci, bližší informace najdou návštěvníci na webu muzea.

Na zámku ve Ctěnicích u Prahy začne 31. května výstava Devatero řemesel, desátá bída? / Řemesla v českých filmových pohádkách.

V domě U Zlatého prstenu začíná 9. června výstava 100 roků Říše loutek. Přesně 26. září 1920 se poprvé rozhrnula opona a loutky sochaře Vojty Suchardy v krásných dekoracích Anny Suchardové-Brichové zahrály pohádku Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Divadlo se jmenovalo Divadélko V říši loutek v Bubenči a sídlilo ve zrušené školní kapli v Korunovační ulici. Manželé Suchardovi vtiskli divadlu výraznou tvář a seskupili kolem sebe početný soubor v čele s emeritní členkou Národního divadla Marií Aichelburgovou-Hilbertovou.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám