Hlavní obsah

Polovina vstupenek na pražský koncert Andrey Bocelliho je vyprodána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proslulý italský tenorista Andrea Bocelli vystoupí v Praze 18. května 2013 na koncertu s názvem Sen noci májové, kde mají již polovinu vstupenek vyprodaných. Nevidomého zpěváka doprovodí Český národní symfonický orchestr (ČNSO) pod taktovkou Marcella Roty. Zároveň bude dalším hostem kvartet 4 Divas, ženská obdoba skupiny Il Divo. Informovala o tom za pořádající společnost JV Agentura Vlaďka Zahradníková.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Bocelli

Článek

"Je velmi pravděpodobné, že Bocelli pozve na pódium i vybraného hosta z České republiky," sdělila Zahradníková.

Nejlevnější vstupenky na vystoupení proslulého tenoristy stojí 850 korun, nejdražší VIP platinum-balíček vyjde zájemce na 12 500 korun. Tento balíček obsahuje nejen vstupenky na nejluxusnější místa před pódiem, ale také koktejl s ochutnávkou toskánských vín z vinice rodiny Bocelliho před zahájením koncertu.

Český národní symfonický orchestr jej doprovázel roku 2005

"V tuto chvíli je již více než polovina vstupenek na koncert vyprodána, převážně v nejdražších kategoriích," podotkla Zahradníková.

Český národní symfonický orchestr pod taktovkou dirigenta Marcella Roty doprovázel Bocelliho i při jeho předchozím koncertu v pražské Sazka Areně (dnes O2 arena) v roce 2005. Bocelli tehdy zazpíval tuzemskému publiku árie ze známých operních děl i populární italské písně. Své vystoupení zpestřil duety se sopranistkou Paolou Sanguinettiovou.

Čtyřiapadesátiletý Bocelli patří mezi nejoblíbenější a nejprodávanější interprety současnosti. Jeho tvorba, kolísající mezi romantickým popem a klasickými áriemi, ale nemá jen příznivce. Ti se s jeho kritiky už léta přou, zda je Bocelliho popularita jen vydařeným marketingovým tahem, nebo zda je za špičkového tenoristu považován oprávněně.

Rodáka z vesnice Lajatico v Toskánsku v roce 1992 při konkurzu objevil jeho krajan Zucchero. Své první album Il mare calmo della sera vydal v roce 1994, zazářil ale až o tři roky později Romanzou. Bocelli vystupuje doslova po celém světě. Kromě Prahy bude v květnu příštího roku Bocelliho hostit také Bukurešť a Bělehrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám