Hlavní obsah

Policista Mareš píše pro ČT další seriál

Právo, vej

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Autor úspěšného seriálu Případy 1. oddělení Josef Mareš začal připravovat pro Českou televizi seriál s dalšími zločiny, které coby kriminalista vyšetřoval. „Letos jsme se dohodli, že zpracuje největší kauzy 90. let, kterých se účastnil. Byla to doba divoké zločinnosti, kdy vstoupil do služeb policie,“ potvrdil kreativní producent Michal Reitler.

Foto: ČTK

Josef Mareš připravuje pro Českou televizi seriál.

Článek

Na počátku devadesátých let prudce vzrostla kriminalita a objevily se i nové formy zločinu. Symbolem následující éry se pak stal případ orlických vražd, na němž se nynější šéf pražské mordparty ve svých profesních počátcích podílel.

Nová látka se však teprve vyvíjí a zatím nebyla předložena programové radě ČT k posouzení, natož aby bylo rozhodnuto o výrobě, termínu natáčení a vysílání, takže je podle Reitlera předčasné zveřejňovat jakékoli podrobnosti. „V tuto chvíli dokonce nevíme ani to, jestli budou jednotlivé kauzy propojeny s postavami z 1. oddělení,“ vysvětlil.

První řada krimiseriálu, na němž s Marešem pracoval jako scenárista novinář MF Dnes Jan Malinda, měla premiéru v lednu 2014. Druhá série se objevila na obrazovce o dva roky později. Obě se rychle zařadily k nejsledovanějším titulům veřejnoprávní televize, když je v pondělním hlavním vysílacím čase na ČT 1 vyhledávalo průměrně 1,5 miliónu diváků starších 15 let.

Jak uvedl Reitler, veřejnoprávní televize už jedná i s druhým spoluscenáristou, ale vše je teprve v počátcích.

Malindovi se sice zdá prvotní nápad na propojení nových případů s postavami původního seriálu dobrý i logický, ale také on považuje za předčasné rozpracovanou látku komentovat. „Zatím neznám podrobnosti a netuším, jak se vše bude vyvíjet dál,“ uvedl.

Pokud by nové případy tvůrci propojili s klíčovými postavami svého populárního seriálu, které ztvárnili Miroslav Hanuš, Bolek Polívka, Ondřej Vetchý, Petr Stach, Filip Blažek a Miroslav Vladyka, museli by je v jejich o čtvrtstoletí mladších podobách nahradit jiní herci.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám