Hlavní obsah

Písnička Bezpráví kapely Vivian je zpovědí dvou závislých lidí

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Broumovská rocková skupina Vivian vkročila do další etapy své existence a představuje nový singl a videoklip. Skladba Bezpráví je zpovědí dvou lidí závislých na drogách, kteří spolu žijí a snaží se s nimi skoncovat.

Klip k písničce Bezpráví kapely VivianVideo: archiv kapely

 
Článek

„Má hlavní myšlenka byla zachytit v textu celý příběh co nejvíc otevřeně. Trvalo nám téměř půl roku, než se nám povedlo píseň dokončit. Chtěli jsme, aby zněla špinavě a aby se jednotlivé části od sebe odlišovaly. Většinu nástrojů a zvuků jsme si nahráli sami ve zkušebně a zbytek nám pomohl dotočit producent Martin Hollandr, který se následně ujal mixu a masteringu,“ prozradil zpěvák a kytarista Marthy.

Právě Hollandr měl na výsledný zvuk písničky velký vliv. Postavil ho z velké části na elektronice, která dodala písni potřebnou atmosféru.

Kapela Vivian, zleva Kuba (baskytara), Marthy (zpěv, kytara), Robert (kytara, zpěv) a Ondra (bicí).

„Během nahrávání jsme také zjistili, že pokud chceme novou tvorbu vést tímto směrem, budeme muset rozšířit sestavu o dalšího člena. Oslovili jsme kytaristu Roberta a už po několika zkouškách bylo vidět, že to skutečně funguje,“ dodal Marthy.

Kapela Sendwitch natočila během karantény klip o nepovedeném vztahu

Kultura

Klip k písni se natáčel v opuštěných docích v Nymburce.  Jeho autorem je opět Michal Havlíček. „Vysvětlil jsem mu, z čeho text písně vychází, a probrali jsme několik variant, jak by mohl klip vypadat. Nakonec jsme sehnali speciální osvětlené masky, které bylo možné použít jen za úplné tmy, takže jsme nemohli plně využít prostředí opuštěných doků, jak bylo původně v plánu,“ vysvětlil ještě Marthy.

Reklama

Výběr článků

Načítám