Hlavní obsah

Pianista Mrvica nabídne na koncertech nové skladby

– Praha

Chorvatský klavírní virtuóz Maksim Mrvica, který patří k předním představiteům crossoveru, tedy spojení klasiky s moderní hudbou, vystoupí 18. dubna v pražské Hybernii, o den později v brněnském Sonu a 21. dubna v Bratislavě. Na koncertech nabídne i skladby z nového projektu The New Silk Road (Nová hedvábná stezka).

Foto: Petr Horník, Právo

Maksim Mrvica

Článek

Koncertní program, který Mrvica odehraje za doprovodu perkusionisty, nabídne vedle soudobého repertoáru i klasický včetně Letu čmeláka. Zazní i známé skladby jako Chorvatská rapsodie od Tončiho Huljiće nebo téma z filmu Mission Impossible od Lala Schifrina.

Mrvica hraje na klavír od devíti let a původně se věnoval pouze klasice. Získal několik cen a v roce 2000 mu vyšlo první profilové album Gestures, které získalo chorvatskou hudební cenu Porin v oblasti klasiky.

O rok později se už začal po setkání s Huljićem věnovat crossoveru, v jehož duchu se nesla deska z roku 2003 The Piano Player. V roce 2012 natočil desku s filmovými melodiemi The Movies.

V roce 2017 zahrál Mrvica v Číně v rámci otevření Nové hedvábné stezky skladby The New Silk Road a China Rhapsody, které opět složil Huljić.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám