Hlavní obsah

Peter Gabriel, zakladatel Genesis, přijede v říjnu do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvák a muzikant Peter Gabriel, který už v šedesátých letech spoluzakládal hudební legendu Genesis, přijede v rámci sólo turné do pražské O2 arény. Fanoušci se už mohou těšit na 10. října 2013.

Foto: Profimedia.cz

Peter Gabriel

Článek

Peter Gabriel navštíví ČR na šňůře nazvané Back To Front a bude ho doprovázet původní kapela z alba So. Zazní všechny zásadní skladby jeho kariéry, včetně celého zmíněného alba, ujistil pořadatel.

Gabriel už v roce 1967 spoluzaložil Genesis a v sedmdesátých letech se vydal na sólovou dráhu. Natočil na ní sedm studiových alb, dělal filmovou hudbu a posbíral šest cen Grammy.

Hitové album So vyšlo v roce 1986 a znamenalo pro něj asi největší komerční úspěch. Nejslavnějším hitem byla píseň Sledgehammer s působivým klipem - jen v Americe se desky prodalo asi 5 miliónů kusů. Z dalších známějších Gabrielových písní jmenujme třeba In Your Eyes a Don’t Give Up.

„Myslím, že když jsme tehdy to album hráli, věděli jsme, že je dobré. Nebyl jsem nějaký obskurní umělec; měl jsem už hity jako Shock The Monkey, Games Without Frontiers a Solsbury Hill, ale po každém z nich jsem se záměrně částečně zase stahoval do stínu. Albem So skončily všechny moje úvahy o sobě jako o kultovním umělci na hraně hudebního mainstreamu, hlavně v Americe. Možnost stáhnout se zase do stínu pro mě už neexistovala,“ řekl zpěvák.

Vstupenky se budou oficiálně prodávat od 13. prosince od 9:00 ve sběrnách Sazka v cenách 1090 – 1990 korun. Pro členy fan klubů přednostně od 11. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám