Hlavní obsah

Pán prstenů ovládl ceny MTV

LOS ANGELES

Druhá část Tolkienovy trilogie Pán prstenů vyhrála na odlehčené výroční ceremonii MTV celkem čtyři ceny, a to za nejlepší film, nejlepší akční scénu, nejlepší filmový tým a za nejlepší virtuální postavičku slizkého Gluma.

Foto: Michaela Poláková
Článek

Počítačem vytvořený slizounek také vyhrál novou cenu za nejlepší virtuální herecký výkon. Cenu si měl odnést herec Andy Serkisovi, který dal Glumovi hlas a podle jehož pohybů byla vytvořena animace.

Avšak ve chvíli, kdy Serkis děkoval režiséru Peteru Jacksonovi a jeho spolupracovníkům, objevil se na jevišti hubený Glum, popadl cenu a zasyčel na adresu Serkise: "Jsi zloděj a lhář - cena je moje!", poté spustil tirádu uráživých slov na adresu poroty, publika i celé MTV. 

Celá ceremonie tak byla odlehčenou alternativou k tradiční hollywoodské show.

Oslniví Beckhamovi

Rapper Eminem získal cenu pro nejlepšího herce za film 8 Mile. Nejlepší herečkou se stala Kristen Dunst za film Spider-Man, která získala i další cenu za nejlepší filmový polibek, kterým obšťastnila Tobey Maquireho v tomtéž filmu.

Bývalá popová hvězda ze skupiny Spice Girls Victoria Beckhamová společně se svým manželem Davidem předali cenu irskému herci Colinu Farellovi za hlavní roli odstřelovače v thrilleru Phone Both. Oba manželé oslnili sněhobílým oblečením ozdobeným diamanty a zaujali nejen půvabem a elegancí, ale i milým a vtipným vystupováním.

Parodie na Matrix

Na slavnostní show nechyběl ani Harrison Ford s přítelkyní Calistou Flockhartovou. O hudební doprovod se mimo jiné postaraly zpěvačka Pink a ruská lesbická skupina Tatu.

Celý večer moderovali zpěvák Justin Timberlake a herec Seann William Scott, známý z filmu American Pie. Svůj výstup koncipovali jako parodii nového pokračování Matrixu. Ceny se předávaly o víkendu a stanice MTV bude slavnostní večer přenášet ve čtvrtek 5. května.

Filmové ceny MTV Movie Awards 2003
Nejlepší film"Pán prstenů: Dvě věže"
Nejlepší herecEminem "8 Mile"
Nejlepší herečkaKirsten Dunstová "Spider-Man"
Nejlepší polibekTobey Maguire, Kirsten Dunstová "Spider-Man"
Nejlepší akční scénaBitva o Helmův žleb "Pán prstenů: Dvě věže"
Nejlepší soubojYoda vs. Christopher Lee "Hvězdné války: Epizoda II - Klony útočí"
Herecký objev rokuEminem "8 Mile" a Jennifer Garnerová "Daredevil"
Nejlepší filmový týmElijah Wood, Sean Astin, Glum "Pán prstenů: Dvě věže"
Nejlepší virtuální postavaGlum "Pán prstenů: Dvě věže"

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám