Hlavní obsah

Ondřej Ruml zpívá Bee Gees. Jako kdysi Faith No More

Zpěvák Ondřej Ruml se pustil do skladby I started a joke, kterou hráli Bee Gees v šedesátých letech. Zazní v komedii Hádkovi režiséra Vojtěcha Moravce.

Ondřej Ruml - I Started a JokeVideo: BontonfilmCZ

 
Článek

Balada I started a joke vyšla na desce Idea v roce 1968. Nepatří k úplně největším hitům Bee Gees, ale postupně se dočkala mnoha coververzí.

Verze americké skupiny Faith No More z alba Who Cares a Lot? z roku 1998 je dnes známější a mnozí fanoušci ani netuší, že šlo o skladbu Bee Gees.

Foto: Petr Chodura

„Zazpívat si a vlastně přezpívat Bee Gees je samozřejmě ,vohubu‘. Člověk to může vnímat různě. Já byl ale hlavně rád za tak hezkou písničku, a taky že jsem věděl, v jakým momentu bude v tom filmu použita. Líbilo se mi, jakým způsobem se chce, aby to vyznělo,“ uvedl Ondřej Ruml.

„Výjimečné to bylo v tom, že jsem tu písničku před tím neznal. Tak mě asi i proto tak zaujala. A tak pak asi bylo zvláštní a hezký, že jsme ve studiu vlastně vzali první jetí.“

Foto: Bontonfilm

Jakub Prachař a Sandra Nováková se těší na dědictví.

Píseň doprovází i videoklip, který vznikal na stejných místech jako samotný snímek a vedle záběrů z filmu ho s ním propojuje i růžový kabriolet. Ten hraje ve filmu jednu z důležitých úloh a režisér ho jako motiv využil i pro doprovodný klip.

„Já ten růžovej kabriolet měl od Hádků půjčenej na víkend a díky němu jsem v očích své dcery neskutečně stoupnul,“ dodal Ruml.

V komedii o rozhádané rodině a dědictví po dědovi Hádkovi si zahráli třeba Hynek Čermák, Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Jitka Čvančarová, Sandra Nováková a Lucie Polišenská.

Reklama

Výběr článků

Načítám