Hlavní obsah

Od Flamenga k Plantovi. Nový rockový projekt Light Up Your Fire

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Holeček & Marcel Project je dílem zkušených muzikantů Jana Holečka (Livin Free, Flamengo reunion session, Luboš Andršt) a Pavla Marcela (Pumpa, Skinny Molly nebo Michal Prokop & Framus Five). Na nové desce spojili kvalitní vlastní věci ovlivněné blues-rockem a coververze americké klasiky.

Holeček a Marcel Project - Light Up Your FireVideo: SUPRAPHON

 
Článek

Debutové album Holeček & Marcel Project vychází 8. dubna. Předchází mu videoklip Light Up Yor Fire.

„Album je průřezem muziky, která nás dva inspiruje a spojuje. Původní idea desky byla jednoduchá a přímočará: natočit písničky, které máme každý v hlavě, a dát je na placku, kteroužto bychom se profilovali,” naznačil Marcel.

Foto: Mia Feres

Holeček & Marcel Project

Původně šlo o akustické album, ale dopadlo to jinak. „Zásadní obrat nastal po úvodní schůzce s producentem Supraphonu Karlem Denišem. Ten přišel s nápadem, že by nebylo od věci zařadit covery, které s Pavlem hrajeme naživo na koncertech. Hodně nás to zaskočilo, ale přesvědčilo. Změnilo to celý koncept desky, která je nakonec elektrická s folkrockovými prvky,“ vysvětlil Holeček.

Autorský materiál doplnily skladby jako Gallows Pole (Jimmy Page, Robert Plant / tradicionál), Wild World (Cat Stevens), Afterwards (Van Der Graaf Generator), Scarborough Fair (Paul Simon, Art Garfunkel / tradicionál) a Say It Ain’t So, Joe (Murray Head).

„Moje věci jsou poměrně aktuální, maximálně rok až dva staré, a kopírují události, které se dějí kolem nás. Titulní Light Up Your Fire nese silný podtext, vyzývající k omezení vlivu ideologií, ať už politických nebo náboženských, ve prospěch vlastní svobodné životní cesty. Circles a Nothing´s Gonna Bring Us Down jsou věnovány kamarádům, co odešli na poslední cestu. Zejména Lubošovi Andrštovi,“ dodal Holeček.

Foto: David Szalay

Holeček & Marcel Project

S deskou pomohli i Radek Krampl (vibrafon), Petr Dvorský (kontrabas), Matěj Ptaszek (harmonika), Standa Hörner (baskytara) a Jiří ‚Zelí‘ Zelenka (bicí). Holeček & Marcel Project vyrážejí na turné s akustickými i elektrickými koncerty. Vyvrcholí křtem 23. 6. v pražské Malostranské besedě.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám