Hlavní obsah

Obnovený Nerez s Lucií Šoralovou na turné

Obnovená skupina Nerez se zpěvačkou Lucií Šoralovou vyjede 5. června na turné. Představí nové album Cela.

Foto: Z. Bönisch

Nerez a Lucia

Článek

Kapela zahájí šňůru 5. června v Křenovicích, během léta a podzimu postupně navštíví Brno, Jihlavu, České Budějovice, Jirkov, Teplice, Ústí nad Labem, Liberec, Prahu, Bratislavu a další mista.

Skupina je proslulá pestrostí zvuku i vokálů a zpívá v různých jazycích. Nová kolekce obsahuje 13 písní, balady, šanson, folk i pop, jejichž autory jsou především Lucia Šoralová a Zdeněk Vřešťál. Na albu zní čestina, slovenština, francouzština a španělština. Několik textů dodala slovenská básnířka Silvia Kaščáková. Kromě hlavní trojice zpívají také multiinstrumentalista Robert Fischmann a francouzský kontrabasista Grégorian Brun. Sestavu doplňuje akordeonista a saxofonista David Lomič.

„Stále nemůžu uvěřit tomu, že jsem po více než čtyřiceti letech hraní mohl být u natáčení naší možná úplně nejlepší desky,“ říká producent Zdeněk Vřešťál. „Myslím si, že jsme se v případě nového alba velkým obloukem vrátili do dob vzniku legendární první desky Nerez Masopust.“

Původní Nerez, který vznikl v roce 1981, tvořili Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský a Zuzana Navarová, která již zemřela. Skupina byla uznávána fandy i odbornou kritikou, v devadesátých letech ale zanikla. V roce 2018 se objevila nová sestava Zdeněk Vřeštál, Vít Sázavský a Lucie Šoralová pod názvem Nerez & Lucia.

Více na www.nerezalucia.cz.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám