Hlavní obsah

Nový klip Petera Aristonea je jeho temnější verzí slavného videoklipu k písni Bitter Sweet Symfony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenský zpěvák, skladatel a hudebník Peter Aristone představuje videoklip ke třetímu singlu z alba The Hit s názvem Fool’s Gold. Píseň napsal se skladatelem a producentem Stefanem Skarbekem. Video se točilo v centru Prahy a v Divoké Šárce.

Peter Aristone v klipu k písni Fool’s GoldVideo: BrainZone

 
Článek

Režisér Michal Kunes Kováč společně se zpěvákem v něm zcela vědomě odkazují na slavný klip kapely The Verve k písni Bitter Sweet Symfony. Metafora hudebníkova prodírání se davem proti směru hlavního proudu jim přišla jako nejlepší vystihnutí obsahu písně.

V písni Fool’s Gold zpívá Peter Aristone o tom, kam nás přivádí honba za penězi, a zda nás opravdu činí šťastnějšími. „Fool’s Gold by se dalo volně přeložit jako hloupý prachy. Zamýšlím se v ní nad tím, jak moc se honíme za penězi, jak neustále někam spěcháme a stejně nic nestíháme. Toužíme po bohatství, ale poté stejně zjišťujeme, že nás peníze nedělají šťastnějšími,“ říká zpěvák.

Kvůli pandemii zrušil účast na jarním turné v USA s americkým zpěvákem Markem Broussardem. „Kdybych na turné jel, byl bych sám proti sobě, a hlavně proti svým textům, které ve svých písních zpívám,“ uzavírá Peter Aristone.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám