Hlavní obsah

Nové televizní seriály zaútočí na diváky už během léta

Právo, jp

Některé z nových televizních seriálů - životopisný Já, Mattoni, krimi Rapl a dobový kriminální Četníci z Luhačovic - pošle Česká televize na obrazovku již v druhé půlce srpna nebo těsně po prázdninách.

Foto: archív ČT

David Švehlík a Tatiana Vilhelmová v historickém seriálu České televize Já, Mattoni

Článek

Prima na nic čekat nebude. Komediální série Jetelín, která se objeví každý všední den od 20.15, zaútočí na diváky této stanice dokonce už od pondělí 1. srpna, jak lze číst na billboardech rozmístěných u silnic po republice.

Životopisná sága Já, Mattoni o zakladateli slavné značky minerální vody, lidově řečené Matonky, vznikla podle literární předlohy nazvané Dravec Mattoni autorů Bohuslava Machka a Marie Dolejší.

Třináctidílný seriál zasahuje časový úsek od druhé poloviny 19. století až do roku 1910 a odehrává se nejen v karlovarském regionu, ale též v Praze, vídeňském Schönbrunnu nebo ulicích tehdejšího New Yorku.

V režii Marka Najbrta se představí Alois a David Švehlíkovi, Tatiana Vilhelmová, Anna Geislerová, Taťjana Medvecká, Vladimír Kratina a další známí herci.

Rapl z Krušných hor

Třináct dílů má i krimiseriál Rapl, ve kterém se na obrazovku vrací svérázný policista Kuneš (v podání Hynka Čermáka) z kritiky i diváky oceňované série Cirkus Bukowsky. Postava Kuneše je zároveň první, které se v České televizi dostalo tzv. spin-offu, to znamená, že přešla z jednoho úspěšného seriálu do své vlastní série. Kriminalista nedobrovolně přesídlí do Krušných hor a bude řešit jeden obtížný případ za druhým.

Dobový výpravný seriál Četníci z Luhačovic vrátí diváky do roku 1919, kdy po ukončení školy přijíždí dvojice mladých strážců zákona v podání Martina Donutila a Roberta Hájka na své první působiště. Čeká je opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. Každá z dvanácti epizod nabídne dva uzavřené kriminální případy. Režisérem seriálu je Biser Arichtev, který je podepsán pod divácky úspěšnými sériemi Vyprávěj nebo První republika.

Cyklus mikro komedií TV Prima Jetelín se odehrává v obci stejného jména. Ústředními postavami jsou čtyři kamarádi, kteří společně vyrůstali ve čtyřech sousedících domech. V hlavních rolích se představí Jitka Ježková, Richard Genzer, Jiří Hána a Jan Šťastný.

Anketa

Sledujete v televizi seriály?
Ano, často
42,9 %
Ano, ale jen výjimečně
23 %
Ne
34,1 %
Celkem hlasovalo 2028 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám