Hlavní obsah

Nové knihy: Mankell, Zahler, Lenormand i Cowellová

Právo, František Cinger

Švédský autor krimi Mankell, životopis J. R. R. Tolkiena, nové příběhy soudce Ti, ale i Škyťák, co krotí draky. Samozřejmě audiokniha a dokonce vychází i dva komiksy.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Henning Mankell:

Italské boty

Nové knihy

Románový příběh muže, který po svém selhání utekl před světem. Na sklonku života mu setkání s bývalou láskou naprosto změní osud a nabídne mu možnost znovu začít plně žít. I ve chvílích osobní tragédie se totiž může zrodit naděje.

Host, přeložila Hana Švolbová, 328 stran, 329 Kč, e-kniha 199 Kč

Humphrey Carpenter:

J. R. R. Tolkien: Životopis

Nové knihy

Nové české vydání knihy považované za autorizovanou biografii, protože vznikala v osobním kontaktu se samotným autorem a jeho rodinou. Carpenter měl přístup k pozůstalosti, k jeho zápiskům i korespondenci. Ukazuje záhadnou osobnost autora Hobita a dalších děl.

Argo, přeložila Stanislava Pošustová-Menšíková, 344 stran, 328 Kč

Stephanie Lehmannová:

Butik Astro Place

Nové knihy

Přes propast jednoho století se dnes propojí životy dvou mladých žen, které bojují v New Yorku o své místo na slunci. Nepřízeň osudu jim pomáhají překonat nadhled, smysl pro humor, síla osobnosti a v neposlední řadě i láska. Nakonec žijí tak, jak si to vysnily.

Metafora, přeložila Eva Fuxová, 386 stran, 349 Kč

S. Craig Zahler:

Špinavý kšefty na North Ganson Street

Nové knihy

Tvrdý detektiv Bettinger, který byl na chladný sever do města Victory nedobrovolně přeložen, a nerudný, možná také zkorumpovaný desátník Williams musejí vyřešit případ brutálních vražd policistů, jejichž kořeny leží v poměrně nedávné minulosti.

Mystery Press, přeložil Štěpán Benyovszký, 416 stran, 349 Kč

Frédéric Lenormand:

Případy soudce Ti – Zelený čaj s arsenikem

Nové knihy

Příběh zavádí na čajové plantáže, kde se sklízí daň pro samotného císaře. Koho by napadlo, že právě soudce Ti bude jmenován čajovým komisařem, jehož úkolem je dohlédnout na kvalitní zpracování císařské daně? Jenomže přijde na zlodějnu a musí objasnit vraždy.

Garamond, přeložila Vlasta Misařová, 240 stran, 260 Kč

Cressida Cowellová:

Jak vycvičit draka: Škyťák Šelmovská Štika III. 1

Nové knihy

Jak se stát největším vikingským hrdinou všech dob? Můžete se jím prostě narodit, nebo se k tomu dopracovat vlastní pílí jako Škyťák Šelmovská Štika III., známý válečnický náčelník kmene Chlupatých chuligánů, obávaný bojovník a amatérský přírodovědec.

Brio, čte David Novotný, CD mp3, 4:16 hodin, 249 Kč

Robert Fabbri:

Vespasián: Falešný římský bůh

Nové knihy

Vespasiána čeká výprava s cílem uloupit jeden z nejslavnějších artefaktů starověkého světa. I když uspěje, dojde nakonec ke zradě tak velké, že se její dozvuky ponesou i v dalších pokoleních.

BB art, přeložil Jaroslav Žerávek, 376 stran, 299 Kč

Garth Ennis, Goran Parlov:

Punisher MAX: Valley Forge, Valley Forge

Nové knihy

Třicátého října 1971 vyložily přepravní vrtulníky Huey vojáky na odlehlém pahorku ve Vietnamu, známém jako Střelecká základna Valley Forge. Na místě bylo nalezeno sedm set mrtvých vojáků. A taky jediný muž, který to přežil: kapitán Frank Castle. Komiksový příběh.

BB art, přeložil Richard Podaný, 144 stran, 399 Kč

Soudce Dredd: Sebrané spisy 02

Nové knihy

Komiksové příhody zákonodárce budoucnosti, pokračují v druhé knize sebraných spisů, které chronologicky dokumentují jeho život. Scénáře k těmto příběhům psali talentovaní autoři Pat Mills a John Wagner a kresebně se na nich podíleli Ian Gibson, Dave Gibbons a mnozí další.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 240 stran, 349 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám