Hlavní obsah

Nové knihy: Lamb, Dán, Martínek, Vondruška a Lindgrenová

Právo, František Cinger

Z nových knih upozorňujeme na román ze současných USA, na další detektivní příběh ze Slovenska i na rekonstrukci vražd ze starého Rakouska a první republiky. Nově vychází i legendární Pipi dlouhá punčocha. A chybět nemůže komiks s nezbedným Bartem.

Článek

Wally Lamb:

Jako voda

Nové knihy

Román představuje tvář moderní Ameriky. Wally Lamb v něm promlouvá o problému tříd, měnících se sociálních zvyků, přežívajícího rasového násilí a o tom, jak zoufale hledáme lásku a smysl života.

Host, přeložila Markéta Polochová, 575 stran, 369 Kč

Dominik Dán:

Básník

Nové knihy

Po akci Rusalka se mladý Krauz rozhodl zůstat na oddělení vražd. To ovšem spolu s Burgerem netušili, že pár dní nato je čeká případ, který prověří nejen jejich odborné schopnosti, ale i to nejdůležitější v práci detektivů - vzájemnou důvěru.

Slovart, přeložil Josef Šmatlák, 328 stran, 299 Kč

Lincoln Child, Douglas Preston:

Ztracený ostrov

Nové knihy

Další dobrodružství sympatického Gideona Crewa, který hledá neznámý ostrov ukrývající se v odlehlé části Karibského moře. Na nehostinném a opuštěném pobřeží zjišťuje, že ten mimořádný poklad, který hledá, může mít dalekosáhlé dopady na celé lidstvo…

BB art, přeložila Jana Kordíková, 328 stran, 299 Kč

Miloslav Martínek:

Jak si smrt došla pro kata

Nové knihy

Tři případy z doby, kdy se psalo c. k., druhá trojice se odehrává v době první republiky. Vyprávějí mimo jiné o zabitém četníkovi, který se objevil v nesprávný čas na nesprávném místě i o zabití horního inspektora v Příbrami, kterého pachatel považoval za zdroj obtíží.

Cosmopolis, 272 stran, 299 Kč

Mike Rossiter:

Špion, který změnil svět

Nové knihy

Klaus Fuchs, nadaný matematik, uprchl z nacistického Německa a byl pověřen klíčovými úkoly v rámci britského a amerického vývoje nukleárních zbraní. V průběhu prací však předával tajné informace KGB. Když svůj úkol splnil, sám se roku 1950 udal britské tajné službě MI6.

Vyšehrad, přeložil Pavel Kolmačka, 320 stran, 328 Kč

Vlastimil Vondruška:

Oldřich z Chlumu

Nové knihy

Kniha s podtitulem Román a skutečnost vypráví skutečné příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Součástí publikace je i několik povídek, které vyprávějí o méně známých etapách jeho života.

Moba, 272 stran, 299 Kč

Fredrik Backman:

Babička pozdravuje a omlouvá se

Nové knihy

Else je sedm, vlastně skoro osm. Její babičce je sedmdesát sedm. Elsa je jiná než ostatní. Kromě babičky nemá žádné další kamarády, ale to jí nevadí. Babička jí totiž vypráví úžasné příběhy o kouzelné říši, kde není normální nikdo a nic a být jiný, je tam největší výhodou.

Host, přeložila Jitka Herčíková, 424 stran, 329 Kč, e-kniha 189 Kč

Astrid Lindgrenová:

Pipi dlouhá punčocha

Nové knihy

Desáté české vydání knihy „staré“ sedmdesát let. Pipi se stala jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších hrdinek literatury pro děti. Kniha byla přeložena do 70 jazyků a prodalo se jí přes 66 milionů výtisků. Vychází s původními ilustracemi Ingrid Vang Nymanové.

Albatros, přeložil Josef Vohryzek, 257 stran, 269 Kč

Matt Groening:

Bart Simpson: 5/2015: Klukovský kadeřník

Nové knihy

Bart se dá s týmem do baseballu. A jsou v tom opravdu hodně, hodně špatní. Jediné, co je může zachránit před ostudou, je trocha té techniky. Kromě toho si Líza na vlastní kůži vyzkouší úskalí života učitelky a Bart se s Nelsonem pustí do útěku v řetězech...

Crew, přeložil Petr Putna, 32 stran, 39 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám