Hlavní obsah

Nové knihy: Galbraith, Koppel, Pyper i Tučková

Právo, František Cinger

Nabídku nových knih zahajujeme detektivním románem britského autora Roberta Galbraitha. V době čtenářského úspěchu se ukázalo, že jde o pseudonym J. K. Rowlingové. Pozornost si zaslouží i román švédského prozaika Hanse Koppela, což je zase pseudonym Pettera Lidbecka. A nepochybně dílo české romanistky Lucie Tučkové, věnované osobnosti Suzanne Renaudové. A nádavkem další sešit o dobrodružství nesmrtelného Spider-Mana.

Článek

Robert Galbraith:

Volání kukačky

Nové knihy

Když se topmodelka Lula Lanryová zřítí z balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, policie dojde k závěru, že šlo o sebevraždu. Její bratr má však pochybnosti. Najme si proto soukromého detektiva, kterým je veterán z Afghánistánu Cormoran Strike.

Plus, přeložil Ladislav Šenkyřík, 480 stran, 369 Kč

Hans Koppel:

Už se nikdy nevrátí

Nové knihy

Mike Zetterberg bydlí se ženou Ylvou a dcerou ve vile na předměstí Helsingborgu. Jednoho večera se Ylva nevrátí z práce domů. Mike si nejdříve myslí, že si s kolegyněmi zašla na skleničku. Když nakonec oznámí její zmizení na policii, podezření se obrátí proti němu.

Mladá fronta, přeložila Jana Chmura Svatošová, 248 stran, 279 Kč

Andrew Pyper:

Démonolog

Nové knihy

Profesor David Ullman patří k předním světovým autoritám v oboru literatury zabývající se démony. Jednoho dne je nucen vyjet do Benátek, kde se přesvědčí, že démoni opravdu existují. A z jejich moci musí vyrvat svou dvanáctiletou dceru.

Jota, přeložil Jindřich Manďák, 320 stran, 348 Kč

Ezop:

Bajky

Nové knihy

Nesmrtelný svět příběhů mnoha zvířat. Jednou je hlavním hrdinou lev, jindy liška, ale třeba i luční kobylka nebo mravenec. Krásu knihy zdůrazňují ilustrace našeho nejvýznamnějšího barokního kreslíře Václava Hollara.

Omega, přebásnil Jiří Kolář, 264 stran, 249 Kč

Lucie Tučková

Suzanne Renaud, Petrkov 13

Nové knihy

Život básnířky Suzanne Renaudové (1889–1964) byl spjat s Petrkovem, domovem muže, za něhož se v roce 1926 provdala v Grenoblu. Příběh o spojení dvou zcela odlišných světů, Francie Suzanne Renaudové a Vysočiny Bohuslava Reynka, dotváří bohatá obrazová příloha.

Paseka, 324 stran, 349 Kč

Brian Michael Bendis, Mark Bagley, Mark Milar, Chris Bachalo:

Ultimate Spider-Man a spol. 13

Nové knihy

Pokračování příběhu, kdy Green Goblin drží Spider-Mana pevně pod krkem. Zná jeho totožnost, ví, kde bydlí, a může z Parkerových blízkých kdykoliv udělat sekanou. A nikdo s tím nic nezmůže. V téhle chvíli se zdá, že jsou všechny pavoučí schopnosti úplně na nic…

Crew, přeložil Jiří Pavlovský, 96 stran, 199 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám