Hlavní obsah

Nové knihy: Burian, Groen, Klabal, Malý i Orlando

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden přináší barevnou směs českých povídek, příběhů plných fantazie z Evropy i Asie, zážitky z 2. světové války i fabulované thrillery. A samozřejmě audioknihu i komiks.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy 21. týden

Článek

Oliver Burian:

Povídky toaletní

Nové knihy

Jedenáct povídek o přátelství i nepřátelství, o lásce a nenávisti, o zlobě i dobru, zkrátka o životě kolem nás. Jejich děj povětšinou zažil sám autor, který na sebe dokáže hledět s humorným nadhledem.

JaS, 252 stran, 229 Kč, e-kniha 127 Kč

Hendrik Groen:

Tajný deník Hendrika Groena: 83 1/4 roku

Nové knihy

Starý muž nechce jen popíjet slabý čaj a pěstovat muškáty, jako to dělají jeho vrstevníci. O životě v domově důchodců si píše deník, v němž odhaluje všechny své vzestupy a pády. A když se k němu nastěhuje žena, po které vždy toužil, podnikne něco, co bude mít následky.

XYZ, přeložila Lucie Doležilová, 392 stran, 349 Kč

Daniel Klabal:

Isidorias

Nové knihy

Kupec Džásim putuje od Alexandrie po Konstantinopol, mezi Smyrnou a Tabrízem, z orientálních bazarů do cel pravoslavného kláštera; miluje, bojuje, ztrácí, stárne. A neustále pátrá po své manželce a jediném synovi, jež musel opustit během povstání proti Osmanům.

Host, 416 stran, 329 Kč

Kristen Orlando:

Mé jméno je nikdo

Nové knihy

Sedmnáctiletá Reagan Elizabeth Hillisová je od dětství cvičená v boji na život a na smrt, protože se od ní očekává, že půjde ve stopách rodičů a rozšíří řady nejmocnější tajné služby na světě, Černých andělů. Zamilovat se do kluka od vedle rozhodně neměla v plánu...

Mystery Press, přeložila Kateřina Kuncová, 299 Kč, e-kniha 151 Kč

John Sandford:

Extrémní oběť

Nové knihy

Prezidentská kandidátka v ohrožení života. Zastaví Lucas Davenport atentátníky včas? Začíná od nuly: má k dispozici jen špatnou fotografii jednoho z možných atentátníků a velmi málo času. Tradiční státní zemědělská výstava se rychle blíží a ona plánuje klíčové vystoupení...

BB art, přeložil Radim Zetka, 304 stran, 299 Kč

Pierre Clostermann:

Velký cirkus

Nové knihy

Vyprávění nejúspěšnějšího francouzského stíhače 2. světové války v podání Jiřího Dvořáka. Padnoucí uniformy, mrtví kamarádi a strhující bojové akce. Dny, kdy život mohl skončit každou vteřinou. Jedna vteřina, na které záviselo všechno, a nekonečné přátelství mužů.

Audiotéka, CD, mp3, 11:08 hodin, 249 Kč

Radek Malý, Renáta Fučíková:

Franz Kafka. Člověk své i naší doby

Nové knihy

Příběh slavného pražského rodáka v podobě slovní i obrazové. Některá díla jsou představena zhuštěnou formou komiksu (např. povídka Proměna), z jiných děl v knize najdeme nově přeložené ukázky (například Dopis otci). Netradičně je představen i jako sportovec a turista.

Práh, 104 stran, 299 Kč

Richard H. Thaler:

Neočekávané chování

Nové knihy

Původní název znamená „nesprávné chování“, které neodpovídá ústřední ekonomické teorii, podle které se člověk chová a rozhoduje tak, aby po racionální úvaze maximalizoval svůj prospěch. A autor ukazuje, že se to zaprvé neděje, a taky proč se to ani dít nemůže.

Argo, přeložil Jan Kalandra, 380 stran, 498 Kč

Jiřina Langhammerová:

České tradice v proměnách času

Nové knihy

Kniha přibližuje významné hodnoty českého lidového umění a tradic z pohledu běhu času. Sleduje dvě základní linie, průběh lidského života a kalendářního roku. Zároveň odkrývá rozdílnost dvou linií studia lidové kultury, okruh materiálních a duchovních statků.

Nakladatelství Lidové noviny, 384 stran, 389 Kč

Robert Kirkman:

Živí mrtví 21: Totální válka

Nové knihy

První velká porážka. Alexandrie je zničená. Dokáže Rick sjednotit ostatní osady proti Neganovi? Přichází finále boje s tím, kdo má v záloze jednu pěkně hnusnou tajnou zbraň. Velká válka v tomhle díle skončí... Ale kdo ji přežije?

Crew, přeložil Martin D. Antonín, 136 stran, 299 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám