Hlavní obsah

Nové knihy: Blædelová, Viewegh a Moriartyová

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Várka nových knih nabízí román Tchyně, který řeší problematický vztah snachy a tchyně. Ty často nebývají idylické, ovšem ne vzdy končí podivnou smrtí jedné z nich, jako je tomu v románu spisovatelky Hepworthové. Napjatými rodinnými vztahy se zabývá také Michal Viewegh ve svém díle Román pro muže, ale i audiokniha Manželovo tajemství, kterou čte herečka Tereza Bebarová.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Sally Hepworthová: Tchyně

Lucy svou tchyni poznala před pěti lety. Ačkoli se k ní Diana tehdy chovala přátelsky a zdvořile, Lucy okamžitě poznala, že nesplňuje její představy. I přesto se jí snažila vždycky zavděčit. Teď se našlo Dianino tělo a vedle něj dopis na rozloučenou. V něm se píše, že raději zemře hned, než aby sváděla únavný boj s rakovinou. Jenže při pitvě se žádná rakovina nenajde. Místo toho patolog odhalí stopy jedu a dušení. Navíc je zřejmé, že každý člen rodiny něco tají.

Ikar, 272 stran, 299 Kč

Obal knihy

Elizabeth Acevedová: Se špetkou skořice

Středoškolačka Emoni se stará o malou dcerku, a i když jí se vším pomáhá milovaná babička Buela, musí činit nejedno těžké rozhodnutí. Dělit svůj čas mezi školu, práci a výchovu holčičky není vůbec jednoduché a Emoni občas neví, kde jí hlava stojí.  Jediné místo, kde mohou jít její povinnosti stranou, je kuchyně. Má totiž obrovský dar – z každého jídla dokáže vytvořit neuvěřitelnou dobrotu.

Yoli, 336 stran, 299 Kč

Obal knihy

Sara Blædelová: Stezka mrtvých

Během rituálu zasvěcování do dospělosti zmizí patnáctiletý chlapec a zanedlouho se ukáže, že není jediným pohřešovaným. Proč všichni mlčí? Co skrývá tajemný les? Kdo používá Stezku mrtvých, po níž se za starých časů chodívalo k obětnímu dubu? Najdou se ve Hvalsø i dnes vyznavači dávné severské víry, kteří bohům přinášejí oběti?

Práh, 280 stran, 359 Kč

Obal knihy

Simona Ahrnstedtová: Jen o trochu víc

Stella Wallinová během jediného dne přišla o všechno – perspektivního milence, práci, a dokonce i domov. Po divoké noci strávené pitím, sledováním aktivit svého ex na Facebooku a sebelítostí dojde k jedinému závěru, jak se z téhle šlamastiky vyhrabat. Musí opustit Stockholm. Kam se odstěhuje, si ale nemůže moc vybírat. Útočiště jí tak poskytne omšelý domek ve vesnici na jihu Švédska. Tím ale Stelliny venkovské trampoty teprve začínají.

Metafora, 400 stran, 399 Kč

Obal knihy

Michal Viewegh: Román pro muže

Tři sourozenci středního věku a mladá striptérka na společném lyžařském výletě, který jen díky náhodě neskončí vraždou, to je zápletka slavného románu Michala Viewegha, který byl také zfilmovaný. Rafinovaná kompozice, rychlý dějový spád, slovní a situační humor a v neposlední řadě i autorova schopnost empatie jsou už tradiční zárukou čtivosti jeho knih.

Ikar, 240 stran, 299 Kč

Obal knihy

Victor Methos: Vrahova žena

Strhující příběh o prokurátorce, která se musí vyrovnat s nejtemnější částí své minulosti a nejčernějšími obavami o budoucnost. Před čtrnácti lety byl manžel Jessiky Yardleyové odsouzen za několik brutálních vražd. Stálo ji spoustu úsilí si po tom všem se svou dcerou dát život zase dohromady a teď je uznávanou právničkou. Jenže když kdosi začne znovu zabíjet a provedením vražd kopíruje styl jejího bývalého muže, její děsivá noční můra se znovu probudí.

Kalibr, 367 stran, 359 Kč

Obal knihy

Liane Moriartyová: Manželovo tajemství

Ceciliin zdánlivě dokonalý rodinný život převrátí naruby nález starého manželova dopisu, který má otevřít jen v případě jeho smrti. Tess ztratí v jediném okamžiku veškeré iluze o svém muži i o své sestřenici a zároveň nejlepší kamarádce, když jí tihle dva společně oznámí, že se do sebe zamilovali.

A Rachel, které před lety zabili dospívající dceru, čeká další bolestná ztráta – její milovaný vnouček se má totiž s rodiči odstěhovat do Spojených států. Text čte herečka a dabérka Tereza Bebarová.

OneHootBook, 12:48 hodin, 369 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám