Hlavní obsah

Nové knihy: A. V. Geigerová, Tomáš Zrůst, Roman Prahl a další

Právo, Jan Šída

Tento týden nabízí knižní trh publikaci o slavném moderním malíři Antonínu Chittussim i se soupisem jeho děl. Kromě toho přináší také knihy plné tajemna, záhad a nešťastné lásky.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Roman Prahl: Chittussi

Antonín Chittussi (1847–1891) patří k nejvýznamnějším českým malířům. Během patnácti let vytvořil rozsáhlé krajinářské dílo, v němž rozvinul plenérový realismus francouzských krajinářů. Kniha zasazuje jeho dílo do kontextu evropského umění té doby, jejím jádrem je dosud největší soupis umělcových krajinomaleb i kreseb s vyobrazeními.

Academia, 336 stran, 2 200 Kč

Obal knihy

Amanda Stevensová: Probuzení

Poslední díl série o Hřbitovní královně. Hlavní hrdinka Amelia Grayová je restaurátorka opuštěných hřbitovů, která žije s mrtvými. Anonymní dárce si ji najal, aby provedla obnovu Loubincového hřbitova, místa, kde svoje tajemství pochovávají bohatí a mocní. Před čtyřiceti lety zmizela beze stopy desetiletá holčička. Její duch se nyní probudil a žádal, aby zjistila pravdu o její smrti.

Ikar, 344 stran, 379 Kč

A. V. Geigerová: Nelži mi

Nikdo nemá nejmenší ponětí, co se stalo popové hvězdě Eriku Thornovi. Jeho Twitter je zmražený. Mobilní telefon se našel rozbitý a zakrvácený ve sněhu. Fanynka Tessa zná pravdu. Ke své posedlosti Erikem se ale nehodlá vracet a k Twiteru už vůbec ne. Po měsících, kdy se snažila splynout s davem, musí konečně čelit své minulosti.

Yoli, 336 stran, 299 Kč

Obal knihy

Saul Leichuk: Chraň mě před zlými muži

Nikki Griffinová není typické soukromé očko. V kanceláři nad svým knihkupectvím, kde se opájí knihami i útěchou, kterou jí poskytují, se věnuje pátrání po nebezpečných mužích. Když začne sledovat Karen, zaměstnankyni velké technologické společnosti, která se údajně podílí na podnikové špionáži, situace se nečekaně vyhrotí a život její klientky je v ohrožení.

Kalibr, 376 stran, 379 Kč

Obal knihy

David H. Lawrence: Ženy milující

Osou románu je komplikovaný, neustále se proměňující vztah dvou mileneckých párů, z nichž jeden dospívá přes ostré konflikty k životnímu naplnění, zatímco druhý se tragicky rozpadá. Jako by Ursula s Birkinem a Gudrun s Geraldem ztělesňovali typickou lawrenceovskou polaritu lásky a nenávisti, vzniku a zániku, života a smrti, tvoření a ničení stupňovaného až k sebezničení. Román se soustřeďuje na analýzu vztahů obou.

Slovart, 680 stran, 449 Kč

Obal knihy

Tomáš Zrůst: Otcova past

Když poklidný studentský život hlavního hrdiny přeruší nečekaný telefonát od staršího bratra, s nímž v posledních letech mluví stále méně, je nadmíru jasné, že se děje cosi zvláštního a neočekávatelného. Vystrašený bratrův hlas, vyprávějící o jejich otci, kterého již léta neviděli, a prosbě, aby ho hned další den navštívili, ho přesto zaskočí. Ačkoli se snaží vzdorovat a udržet si dlouho budovaný odstup, je zatlačen do rohu a nedostává na vybranou.

Petrklíč, 248 stran, 259 Kč

Obal knihy

E. G. Scott: Pohřbená

Rebecca netušila, že je láska vůbec možná, dokud nepoznala Paula, úspěšného, charismatického muže s minulostí stejně temnou, jako byla ta její. Jenže o dvacet let později jde jejich vztah ke dnu. Prožité utrpení a tajemství, které zpočátku probouzely vzájemnou lásku, začínají jejich manželství pozvolna užírat. Následuje rafinovaná hra, šokující příběh o zradách a nespolehlivosti, který vám nedovolí se odtrhnout až do finálního zvratu a donutí vás položit si otázku, nakolik lze skutečně znát svůj protějšek.

Kalibr, 376 stran, 379 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám