Hlavní obsah

Nové knihy - 26. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z knižních novinek tohoto týdne vám doporučujeme například román z Berlína šedesátých let Johannese Maria Simmela S láskou k vlasti nejdál dojdeš, sci-fi Philipa Reeva Smrtelné stroje, nebo detektivku Val McDermidové Dívka na zabití.

Článek

Johannes Mario Simmel: S láskou k vlasti nejdál dojdeš

Tento román je víc než vzrušující, dobrodružný příběh Bruna Knolla, víc než jen pestré panorama Berlína roku 1964 na jedné i druhé straně Zdi, víc než jen osudy těch, kdo stavějí a financují tunely pod ní, tajných agentů a kriminalistů, boháčů i chuďasů, ostrých hochů a lehkých holek. Celé to mnohovrstevné, veselé i smutné dění zhušťuje autor do trpké obžaloby velikánů naší doby, kteří ke svým obřím plánům zneužívají lidi malé a jim přičítají vinu mocných.

Ikar, váz., 640 str., 299 Kč

Elliot Pattison: Nádherní duchové

V tomto strhujícím detektivním románu odehrávajícím se v kulisách nedostupných hor a tajemných zřícenin klášterů zabydleném sympatickými postavami však zejména vyniká živý a hluboký pohled na Tibet a vůbec území Himálaje. Příběh se odehrává na pozadí budhistického kultu a snahy čínské vlády víru potlačit. Šan Tao Jun, bývalý policejní inspektor z Pekingu, nyní žije v odlehlých tibetských horách se skupinou buddhistických mnichů postavených mimo zákon. Zde se dostává do víru událostí poté, co narazí na důkazy nedávné vraždy ve zříceninách starobylého kláštera.

Baronet, 472 str., váz., 239 Kč

Philip Reeve: Smrtelné stroje

Brilantní scifi román je prvním dílem z připravované tetralogie. Napínavý, spletitý děj se odehrává v podivném světě, v němž se pohyblivá létající města a městečka chovají jako predátoři a navzájem se loví a požírají. Jedním z velkých lovců je Londýn, jemuž vládne bezohledná skupina inženýrů vyvíjejících tajnou, neuvěřitelně ničivou zbraň schopnou rozprášit Velkou štítovou stěnu, za níž se ukrývá nepřátelská Liga antimobilistů, komunita nepohyblivých měst. Dívka Hester, která o tajné smrtící zbrani ví, a hrozí jí proto neustálé nebezpečí...

Mladá fronta, váz., 312 str., 189 Kč

Joseph Scheartz, Michael McGuinness: Einstein

Kniha prochází některé mezníky vědeckého a technického vývoje jež předcházely a umožnily objevení teorie relativity a seznamuje s vědeckými osobnostmi jako Galileo, Faraday nebo Newton. Čtenář se mimo jiné dozví, proč pohybující se hodiny jdou pomaleji než hodiny stojící, nebo proč se nic nepohybuje rychleji než světlo, a může se blíže seznámit s Einsteinovými myšlenkami jež vedly k E=mc2 - nejznámější rovnici 20. století.

Portál, brož., 176 str, 225 Kč

Val McDermidová: Dívka na zabití

Hrdinka nové série detektivek Kate Branniganová má soukromou detektivní kancelář v Manchesteru. Populární rockový zpěvák Jett ji požádá, aby vypátrala jeho dlouholetou přítelkyni a textařku jeho písní Moiru, která záhadně zmizela. Kate však netuší, že nalezení Moiry je předehrou k vraždě. Ukáže se, že kontroverzní Moiry se chtělo zbavit hned několik lidí. Napínavý děj se odehrává v atraktivním prostředí show byznysu i v pochybných čtvrtích severoanglických měst.

BB art, 256 str., 199 Kč 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám