Hlavní obsah

Nova začíná vysílat Ulici

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všednost zvítězila. První český nekonečný seriál Ulice, jehož úvodní díl odvysílá Nova v pátek mezi dvěma pořady reality show Velký bratr, chce žít ve stejném rytmu s diváky.

Článek

Dvojčata manželů Terezy Brodské a Petra Vacka jdou v pátek právě po prázdninách do školy stejně jako jejich nová učitelka Michaela Badinková. Společně s diváky budou jeho hrdinové chystat Vánoce i Velikonoce, a to tak dlouho, dokud je nekonečný seriál neomrzí.

Večerka Nykl, Království hraček i Studio Michal sice vyrostly v hostivařských ateliérech, ale od skutečné ulice jsou k nerozeznání, stejně jako ateliérové byty, v nichž skutečně fungují sporáky a teče voda.

Tým scenáristů pod vedením Radka Bajgara vytváří a proplétá příběhy postav, v nichž by diváci měli poznat sebe i své sousedy: utrápená kadeřnice Ilona Svobodová těžce snáší zálety svého manžela Ondřeje Pavelky, který trénuje i svádí klientky fitnesscentra, a marně se pokouší přesvědčit ho, aby toleroval nadváhu starší ze svých dcer Lídy, Bronislav Poloczek počítá tržby ve večerce a kdovíproč závidí Radkovi Brzobohatému, jehož továrna na dřevěné hračky se tak tak potácí nad vodou, a nadto prahne po jeho domě.

Šéfrežisér Dušan Klein obsadil do hlavních rolí herce ze své populární série o básnících: a tak se tu obchodní ředitel Království hraček Pavel Kříž sejde s Terezou Brodskou, kterou coby lékař Štěpán Šafránek vyměnil v pátém filmu za Michaelu Badinkovou.

V seriálu se však objeví i sama televize Nova, když hned zpočátku drbou "holky na dílně" SuperStar a vzápětí skončí Lídina mladší sestra v náruči "rozmazlené celebrity" Tomáše Savky .

Natočeny už jsou desítky dílů, za provozu budou vznikat další a aby nároků nebylo málo, z natočeného materiálu se vyrábí ve střižně hned dvě verze, krátká třicetiminutová, kterou bude Nova vysílat od pondělka každý všední den v 18.50, a delší padesátiminutová. "Někdy se může hodit," říká šéf projektu Radek Bajgar.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám