Hlavní obsah

Nová DVD: Ztraceni v Mnichově, Hráč, Fakjů pane učiteli 2 a další

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cenu české filmové kritiky za rok 2015 dostala komedie Petra Zelenky Ztraceni v Mnichově. Pohled do zákulisí filmu nabízí Hráč. Vychází i pokračování bláznivé školní komedie Fakjů pane učiteli 2. Nejlepší psí kamarád Snoopy se vrací v animovaném filmu Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 10. týden

Článek

Ztraceni v Mnichově

Nová DVD

Sir „P", devadesátiletý papoušek šedý, který kdysi patřil Edouardu Daladierovi, se ocitne v roce 2008 v Praze jako živá relikvie z dob Mnichovské dohody. Sir „P" po Daladierovi jeho hlasem dodnes opakuje některé důležité věty a prohlášení. Papouška za dramatických okolností unese český novinář Pavel a na základě papouškových kontroverzních citací Daladiera rozpoutává mezinárodní politický skandál.

Ztraceni v Mnichově, Česko 2015, komedie, 105 min., režie: Petr Zelenka, hrají: Martin Myšička, Tomáš Bambušek, Marek Taclík, Marcial Di Fonzo Bo, Stanislas Pierret, Jana Plodková, Vladimír Škultéty a další.

Hráč

Nová DVD

Může mladý a úspěšný vedoucí oddělení filmového studia uniknout spravedlnosti, když nechtěně zabije scénáristu? Pouze v Hollywoodu… Film režiséra Roberta Altmana hýří vtipy pro zasvěcené a desítkami hvězd v epizodních rolích.

Hráč, USA 1992, komediální drama, 119 min., režie: Robert Altman, hrají: Tim Robbins, Greta Scacchiová, Whoopi Goldberg, Peter Gallagher a další.

Fakjů pane učiteli 2

Nová DVD

Učitel na střední potřebuje nervy jako špagáty a vražednou bezohlednost. A přesně díky tomu u školní tabule uspěl bývalý zločinec a současný samozvaný učitel Zeki Müller. K jeho smůle jej v pedagogické kariéře čekají i zásadní nepříjemnosti: ranní vstávání a voprsklí studenti. Prostě mu kariéra učitele připadá mnohem náročnější než jeho dosavadní poněkud trestná činnost.

Fakjů pane učiteli 2, Německo 2015, komedie, 115 min., režie: Bora Dagtekin, hrají: Elyas M´Barek, Karoline Herfuthová, Katja Riemannová a další.

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu

Nová DVD

Snoopy je jediný pejsek, který dokáže ze svého páníčka Charlieho Browna udělat největšího hrdinu. Což není zrovna snadné. Charlie Brown je totiž nejslavnější světový outsider, který šéfuje nejhoršímu baseballovému týmu, nedokáže promluvit na svou tajnou lásku Malou Zrzečku a hlavně je to kluk, kterému se i v těch zdánlivě nejméně nebezpečných situacích přihodí vždy něco naprosto tragického, nebo aspoň směšného.

Snoopy a Charlie Brown. Peanuts ve filmu, USA 2015, animovaný, 88 min., režie: Steve Martin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám