Hlavní obsah

Nová DVD: Já, Daniel Blake, Manžel na hodinu a Legenda 17

Právo, Věra Míšková

Tento týden vychází vítězný film loňského canneského festivalu, tragikomedie Já, Daniel Blake. Manžel na hodinu je volné pokračování české komedie Hodinový manžel. Legenda 17 je sportovní film věnovaný ikoně světového hokeje Valeriji Charlamovovi

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová DVD

Článek

Já, Daniel Blake

Nová DVD

Daniel Blake je padesátník, který po infarktu nemůže nadále vykonávat svou práci a musí žádat o sociální dávky. Musí tedy naskočit na kolotoč nekonečného čekání, nařízení, pravidel, boje s on-line formuláři. Setkání se svobodnou matkou Kate pak rozšiřuje obraz nesmyslně nastaveného sociálního systému, který člověku bere především důstojnost, o další rozměry.

Já, Daniel Blake,VB/ Francie/ Belgie 2016, 101 min., režie: Ken Loach, hrají: Dave Johns, Hayley Squiresová, Micky McGregor a další.

Manžel na hodinu

Nová DVD

Milanův vztah k doktorce Elišce se slibně vyvíjí, a když se ji už konečně odhodlá požádat o ruku, vypadá to, že svatbě nic nestojí cestě. Teda kromě jedné malé „drobnosti" – Milan je stále ženatý s Jankou, s níž se před lety jaksi zapomněl rozvést! Kromě toho je tu ještě další problém – návrat čtveřice k hraní vodního póla se moc nedaří...

Manžel na hodinu, ČR 2016, komedie, 104 min., režie: Tomáš Svoboda, hrají: Bolek Polívka, David Novotný, Eva Holubová a další.

Legenda 17

Nová DVD

Valerij Charlamov zaujme pozornost věhlasného trenéra Anatolije Tarasova. Nečekaně je však odstaven do Čebarkulu, kde se má otrkat. Valero tu zazáří a přilétá zpět do Moskvy, kde se přes počáteční nesnáze ustanoví slavná útočná trojice: Charlamov – Michajlov – Petrov. Během kariérního vzestupu Valero vstupuje i na půdu politických taškařic.

Legenda 17, Rusko 2013, sportovní životopisný, 134 min., režie: Nikolaj Lebeděv, hrají: Danila Kozlovskij a další.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám