Hlavní obsah

Nová DVD: Herkules: Zrození legendy, Památkáři i Lego příběh

Právo, míš

Z řecké mytologie vychází napínavé akční dobrodružství Herkules: Zrození legendy. Památkáři zase ze skutečného případu hledání největšího pokladu v dějinách. Lego příběh je historicky první celovečerní film se stavebnicí v hlavní roli. Film Zachraňte pana Bankse je dosud neznámý příběh o původu jedné z nejznámějších Disneyovek.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 25. týden

Článek

Herkules: Zrození legendy

Foto: Bonton

Antický hrdina Herkules je už od kolébky zaslíben velkým činům a podle věštby má svrhnout tyranskou vládu svého nevlastního otce. Herkules ale zprvu o svém poslání nic netuší a touží po lásce krétské princezny Hébé. Když ale přijde čas, pustí se do série hrdinských činů, která z něj udělá jednu z největších legend historie.

Herkules: Zrození legendy, USA 2014, dobrodružný, 95 min., režie: Renny Harlin, hrají: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Scott Adkins, Liam Garrigan, Liam McIntyre a další.

Památkáři

Foto: CinemArt

Tým kurátorů, ředitelů muzeí a galerií a kunsthistoriků, žalostně nepřipravených pro válečnou vřavu, je vyslán do druhé světové války, aby získal zpět nacisty nakradená umělecká díla. Začíná hra s časem, ve které jde o tisícileté kulturní dědictví.

Památkáři, USA 2014, válečný, dobrodružný, 114 min., režie: George Clooney, hrají: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchettová, Bill Murray, John Goodman, Jean Dujardin a další.  

Lego příběh

Foto: Magic Box

Děj filmu sleduje naprosto průměrnou minifigurku jménem Emmet, kterou začnou ostatní omylem považovat za mimořádného hrdinu a klíč k záchraně světa. Emmet se tak nečekaně stane součástí podivuhodného bratrstva a spolu s ním se pak - zoufale a dokonale nepřipraven - pouští do velkolepého dobrodružství.

Lego příběh, USA 2014, dětský/ animovaný, 100 min., režie: Phil Lord, Chris Miller, v českém znění: Jan Maxián, Libor Hruška, Tereza Bebarová, Pavel Rímský a další.

Zachraňte pana Bankse

Foto: Magic Box

Walt Disney v podání Toma Hankse se rozhodne splnit slib, který dal svým dcerám a dvacet let se snaží získat práva k oblíbenému románu P. L. Traversové Mary Poppins. Vyzbrojen svou pověstnou tvůrčí vizí překonává všechny překážky, ale s nekompromisní dámou ne a ne pohnout! Až když se v duchu přesune do svého dětství a začne chápat démony, kteří ji provázejí, společně vypustí Mary Poppins na svobodu.

Zachraňte pana Bankse, USA 2013, životopisný, 128 min., režie: John Lee Hancock, hrají: Emma Thompsonová, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám