Hlavní obsah

Nová CD - The Good, The Bad & The Queen, Radůza i Hurvínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden vychází například album nového projektu Damona Albarna The Good, The Bad & The Queen, živé album Radůzy Vše je jedním či novinka punkových Juliette & The Licks.s

Článek

The Good, The Bad The Queen

Damon Albarn je muž mnoha tváří. Stojí za projektem Gorillaz i úspěšnou kapelou Blur. Teď přichází s dalším hudebním projektem The Good, The Bad And The Queen. Pozval si do něj ještě další kolegy z branže - Paul Simonon hrál v The Clash, Tony Allen v Africa 70 a Simon Tong v The Verve. Počátky projektu se datují do roku 2004 a jeho výsledkem je specifická nahrávka ovlivněná klasickou anglickou kytarovou tradicí a západoafrickým Afrobeatem. Muzika přeskakuje od západního indie až po reggae a dub.

Emi/Virgin 

Juliette The Licks: Four On The Floor

Filmová hvězda Juliette Lewisová, známá z filmů Takoví normální zabijáci či Od soumraku do úsvitu si v roce 2003 založila kapelu Juliette The Licks. Jelikož je jejím hudebním vzorem Iggy Pop není divu, že se jejich hudba pohybuje na pomezí punku a hard core. Kapela okamžitě svým projevem zaujala a zařadila se mezi přední kapely žánru. EP Like a Bolt of Lightening produkovala Linda Perry. Následoval debut You´re Speaking My Language a nyní je na světě jejich druhé album Four On The Floor.

CDIRECT 

Michal Tučný: Best of 2 / 48 hitů

Téměř padesát songů představuje ikonu naší countrypopové hudby v záběru od spíše mladických Greenhornských začátků až po skladby zralého muže, jehož blížící se osud byl vepsán do témat i interpretace. Je to opravdu vysoko postavená, dosud nepřekonaná laťka naprosté oddanosti stylu. 

Supraphon

Jak Hurvínek do lesa volá, tak se Spejbl ozývá

Ekvilibristika slovního humoru Miloše Kirschnera, dlouholetého interpreta Spejbla a Hurvínka a ředitele Divadla S+H, bavila nejen děti, ale neméně i jejich rodiče, kteří si dialogy obou loutek s překvapivými obraty a pointami dokázali obzvlášť vychutnat. Proto je nemalá část scének z té doby založená právě jen na této devíze. Dokladem je toto CD, zejména jeho titulní scénka, v níž se Spejbl s Hurvínkem "vyrovnávají" s příslovími. Naše zrychlená doba upřednostňuje akci a dějovost, což současní tvůrci Divadla S+H respektují. 

Supraphon

Radůza: Vše je jedním

Živé album oblíbené písničkářky Radůzy bylo sestaveno z nahrávek dvou říjnových koncertů a je předzvěstí připravovaného DVD, které ovšem z tímto CD nebude totožné. Na téměř sedmdesáti minutovém průřezu dosavadní tvorbou Radůzy najdete 24 skladeb a objeví se zde písně hrané jak na akordeon, tak na kytaru i piano. Výběr navíc obsahuje i písně dosud nevydané, např. Jak vrabec na římse, Dža khere (Běž domů) nebo třeba novou verzi skladby Vše je jedním, ve které se Radůza místo akordeonu doprovází na piano.

Indies Records 

Kylie Minogue: Showgirl - Homecoming Live

Po těžké nemoci se vrací princezna světové popmusic - Kylie Minogue.  Přichází se svým prvním živým albem Kylie Showgirl - Homecoming Live, které natočila během vystoupení v Sydney. Deska mimo jiné obsahuje speciální verzi hitu Kids, kterou Kylie zpívala na pódiu se svým starým kamarádem Bonem Voxem. Zpěvačka pokračuje v současné době v práci na  novém studiovém albu.

Emi/Virgin 

Simon Webbe: Grace

Bývalý člen boybandu Blue Simon Webbe vydává své druhé album Grace, s kterým přichází rok po debutu  Sanctuary. Album obsahuje dvanáct perfektně postavených a zazpívaných popových písní. Na desce se promítají vzpomínky na Simonovo dětství v Manchesteru. První singl se jmenuje Dominy Around Again.

Emi/Virgin 

Reklama

Výběr článků

Načítám