Hlavní obsah

Nová CD - Taylor Swiftová, Elton John & Leon Russell i Katka Knechtová

Z aktuální hudební CD produkce pro vás vybíráme novou desku americké zpěvačky Taylor Swiftové Speak Now, projekt Union Eltona Johna a Leona Russella nebo výběrové album Kataríny Knechtové.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Taylor Swiftová: Speak Now

Americká country-popová zpěvačka Taylor Swiftová zazářila před dvěma lety písní Love Story a následně vydanou deskou Fearless. Nyní se vrací s v pořadí třetím albem, které nazvala Speak Now. Za pilotní singl byla vybrána popově laděná píseň Mine.

Nové album přináší čtrnáct písní, přičemž pod všemi je Taylor Swiftová podepsána jako autorka. O produkci desky se opět postaral Nathan Chapman, který s Taylor pracoval i na předchozím albu. Jak sama zpěvačka uvádí, celá deska je velmi osobní, vlastně jako otevřený dopis: každou skladbu totiž věnovala někomu ze svých blízkých a v každé písni tak popisuje, co k dotyčné osobě cítí.

Universal Music

Elton John & Leon Russell: Union

Po čtyřiceti letech spojily své síly dvě hudební legendy - britský hudebník Elton John a americký skladatel, pianista, kytarista a zpěvák Leon Russell. Aby spojení obou pánu bylo opravdu nevšední a jedinečné, pozvali si na pomoc i jednoho z nejlepších producentů světa, T-Bone Burnetta!

Jejich společné album Union přináší šestnáct písní, které napsal Elton společně se svým celoživotním hudebním partnerem Bernie Taupinem. Deska se pyšní i několika výjimečnými hosty, mezi kterými jsou například Neil Young, Brian Wilson, legendární r & b varhaník Booker T. Jones nebo kytarista Robert Randolph. Celý projekt navíc podpořil i desetičlenný gospelový sbor.

Universal Music

Skyline: Private Madness, Public Danger

Páté studiové album taneční partičky Skyline je nazváno podle pilotního dílu seriálu Profesionálové Private Madness, Public Danger. Největší novinkou je bezesporu výměna na postu zpěvačky, kdy Jitku Charvátovou nahradila Marka Rybin (ex- Gaia Mesiah). Další změnou ve výrazu kapely je nový sound, který je mnohem ostřejší a živější než na předešlých albech.

Album produkoval Dušan Neuwerth (Tata Bojs, Vypsaná fixa, The Prostitutes...). O vzniku desky kapela říká: "Na desce jsme začali pracovat v létě 2008, ihned po příchodu Marky do kapely, protože jsme cítili velké nutkání začít dělat nové písničky v nové sestavě. Skládání nám zabralo rok, sešlo se zhruba třicet skladeb a z nich jsme vybrali ty nejlepší na album... Změna soundu je pro Skyline přirozeným vývojem a s Dušanovou pomocí se nám podařilo přenést na desku energii z našich koncertů."

Sub Pub Records / Panther

Peha & Katka Knechtová: Do Nekonečna...Very Best Of

Slovenská zpěvačka, skladatelka a textařka Katarína Knechtová během své hudební kariéry působila v kapelách IMT Smile a později spoluzakládala skupinu Peha v níž působila do konce roku 2008, kdy vykročila na sólovou dráhu.

Nyní vydává rekapitulační dvoualbum Do Nekonečna..., na které zařadila své nejúspěšnější skladby, kultovní nahrávky s kapelou Peha, ranými IMT Smile, filmové a sólové počiny i bonusy jako jsou fotbalová hymna či duet s Michalem Hrůzou. Skladby na retrospektivním albu jsou řazeny chronologicky od prvního alba až po současnost. Singlem je nový radiomix skladby Všetko inak vyzerá.

Universal Music

Angelfire: Angelfire

Steve Morse, někdejší kytarista Deep Purple, se dal dohromady s americkou zpěvačkou Sarah Spencerovou a společně vytvořili projekt Angelfire, který se přestavuje epomyním albem. Jejich hudba kombinuje folkrock, country a jazz s popovým kontextem.

Morse se s mladičkou zpěvačkou poznal náhodou, když ho jeden jeho soused požádal, zda by se nemohl poslechnout zpěv jeho dcery. Morseho zaujal, jak její hlas, tak i písně a nabídl jí spolupráci. Tak vzniklo Angelfire.

Mystic production

Visací Zámek: Klasika

Otcové českého punku Visací zámek přicházejí s novým albem Klasika. Dokončili ho přesně pět let po znamenitém Punku! a holedbají se, že nyní svou slávu ještě znásobí. Drastický videoklip k titulní písni Padesát natočil jedním šmahem Zajda, tvůrce klipu Známka punku, za nějž obdržel v roce 2005 cenu Anděl.

Album obsahuje sedmnáct nových skladeb, jako sedmnáct rozličných podob punku. Za pozornost stojí i provokativní obal s ňadry podepsanými všemi členy kapely. Visací zámek pokřtí svoje nové album 1. prosince ve velkém sále Lucerny v Praze.

EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám