Hlavní obsah

Nová CD - Jennifer Hudsonová, Olga Lounová i Pavel Žalman

Ve výběru desek pro tento týden najdete novinku Jennifer Hudsonové I Remember Me, debut Olgy Lounové Rotující nebe nebo novinku folkového barda Pavla Žalmana Lohonky Budějky.

Článek

Jennifer Hudsonová: I Remember Me

Jennifer Hudsonová získala věhlas účastí v hudební soutěži American Idol 2004, o dva roky později natočila hudební film Dreamgirls, za kterého získala Oscara a za další dva roky nahrála debutové album oceněné cenou Grammy. Po tomto raketovém nástupu Jennifer již na podzim roku 2009 oznámila, že začíná pracovat na svém druhém studiovém album, které má být velice osobní.

Výsledek spatřil světlo světa až nyní a jmenuje se I Remember Me. Spolupracovala na něm s producentskými a autorskými hvězdami v čele s Aliciou Keysovou, R. Kellym, Richem Harrisonem a dalšími.

Sony Music

Olga Lounová: Rotující nebe

Olga Lounová se představila jako nepříliš dobrá herečka v televizním seriálu a později po boku Daniela Landy ve filmu Tacho. Na hudební scéně se prosadila po boku Xindla X duetem Láska v housce. Debutové album Gynekolog amatér z větší části složila sama, svým dílem přispěli i Xindl XC a Michal Hrůza. Mezi třinácti skladbami, které zařadila na album, najdete i zmíněný duel Láska v housce.

Universal Music

Pavel Žalman: Budějky

Pavel Žalman Lohonka slaví letos padesáté narozeniny, k nimž si nadělil album Budějky. Novinka má být návratem k hudebním kořenům, které tkví v jednoduchosti, prostém aranžmá písní a v mnoha textových reminiscencích.

Mezi dvaceti písněmi, které doplňuje i jeden překvapující bonus je několik znovu natočených nezapomenutelných songů z minulosti (Kytky stále ještě voní, Přijela jsem v kadilaku, Kdo ti zpívá, Náhradní víkend, Severní vítr, Ty já, Za ruku mě vem) a kromě toho třináct novinek, napsaných přímo pro skupinu Žalman a hosté.

Universal Music

Karel Černoch: Docela obyčejné písně

Černochův zpěv patří témbrem, technikou, frázováním a univerzálností mezi trvalé ozdoby české populární hudby. Tato kompilace nezapomíná na žádný z jeho velkých hitů, formát 2CD však dovolil jejich rozšíření také o písně méně známé, ale stejně kvalitní a zajímavé.

Vysoká profesionalita mu dovolovala zpívat stylově mnohé. S obdivuhodnou lehkostí se popasoval s beatem, soulem, bigbandovým popem, swingovými náladovkami, náznaky šansonu či moderní country. Nechybí tu nic z jeho nejslavnějších raných songů, od Zrcadla přes Ona se brání, Nářek převozníka a Správnej džob po Docela obyčejnou píseň. Skvělé pak jsou Černochovy duety s Marií Rottrovou, Helenou Vondráčkovou, Jitkou Zelenkovou, Petrem Mukem či Peterem Dvorským.

Supraphon

Chinaski: 26 největších hříchů

Za jedenáct let na hudební scéně vyrostla skupina Chinaski ze studentské kapely v jednu z nepopulárnějších poprockových formací u nás. Pro letošní jaro svým fanouškům připravili novinku v podobě DVD s názvem 26 největších hříchů.

Je na něm zachycen průběh podzimního halového turné. Mezi šestadvaceti písněmi nechybí staré osvědčené hity stejně jako novější věci. Pastvou pro oči by měla být pódiová prezentace, kterou měl na svědomí Simon Sidi, jenž dělal i pro Depeche Mode nebo Pink. Samozřejmostí DVD jsou i klipy a pohledy do zákulisí.

Universal

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám