Hlavní obsah

Nová CD - 18. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na CD vychází celá řada nových českých titulů. Ecstasy Of st. Theresa vydává EP s pěti skladbami, rocková kapela Budoár staré dámy přichází s albem My o vlku, novinku Rytmikon přináší i Tam Tam Orchestra a také bývalé členka skupiny Holki Katka Brzobohatá. Ze zahraničních titulů Novinky vybraly Best Of Faithless.

Článek

Faithless: Forever Fithless - Greatest Hits

Kultovní klubová kapela Faithless, kterou tvoří hlavní členové Sister Blues, Maxi Jazz a producent Rolla, vydává výběr nazvaný Forever Fauthless - Greatest Hits. Novinka vychází hned ve dvou verzích a to v audio podobě na CD a video verzi na DVD, kde najdete mimo jiné všechny videoklipy, které Faithless natočili. Na albu se kromě celosvětových hitů Salva Mea, God Is A DJ, Insomnia a mnoha dalších objeví i novinky včetně nového singlu Why Go?

Sony BMG

Ecstasy of st. Theresa: It EP

Na první pohled by se mohlo zdát, že v tom je nějaká skrytá souvislost, systém nebo dokonce záměr. S novou nahrávkou se EOST pravidelně hlásí vždy v květnu s odstupem tří let. Také na letošní máj kapela připravila novinku. It EP obsahuje pět skladeb jako předzvěst podzimního alba. Ústředním trackem je píseň V.R.!, o jehož produkci se spolu s Muchowem postaral Ondřej Ježek z OTK. Zajímavý je i výčet dalších spolupracovníků: Nikolaj Arichtev, Evžen Hofmann a Nikos Grigoriadis z Kryštof se podíleli na působivém zpracování predělávky Perfect Needle, v úvodní Do Kids Play Synth? zase hostuje zpěvačka Vicki.

Monitor EMI

Budoár Staré Dámy: My o vlku

Když v roce 2002 vyšlo debutové album skupiny BSD Na hraní, nenechalo nikoho na pochybách, že je tu dravé rockové mládí bez komplexů, s jasným přesvědčením o směřování, bez depresí a s mladistvým elánem. Nyní vychází nové album My o vlku, které je slovy Marty Svobodové (zpěv, kytara, hudba, texty) "cestou po stopách nedostižitelného vlka, který se toulá různými končinami." Oproti debutovému albu je z této desky cítit kolektivnější duch. Kromě Marty Svobodové se na albu jako autorka hudby podílela i houslistka a zpěvačka Eva Svobodová a kytarista Ondřej Klíč. Kromě vlastních textů Marty Svobodové, Ondry Klíče a Kláry Mazlové tu našli místo zhudebněné verze Karla Šiktance, Sergeje Jesenina, Václava Hraběte a Jana Pilaře.

Indies Records

Tam Tam Orchestra: Rytmikon

Album Rytmikon produkoval Dušan Neuwerth a s největší pravděpodobností se zařadí mezi zajímavější letošní domácí hudební projekty. Na rozdíl od sambového debutu Tam Tam Orchestra z roku 2000 přináší Rytmikon jednu zásadní změnu. Tou je výrazný příklon k písničkám, kde nechybí ani české texty. 

Tam Tam Orchestra  založil v roce 1999  kapelník Miloš Vacík a chtěl zde bude prezentovat a hrát hudbu, jenž  čerpá převážně  z brazilských, kubánských a afrických rytmů.

Warner Music

Katka Brzobohatá: Reality Show

Katka, bývalá členka skupiny Holki, se rozhodla nic neuspěchat a svoji první sólovou desku důkladně připravit. Výsledkem je překvapivé album reprezentující moderní tzv. americký pop. Projevila se na něm Katčina obliba černé muziky:

"Černou hudbu jsem poslouchala vždycky a touhle deskou jsem si vlastně splnila svůj sen," přiznává Katka. Kolekci 12 původních písniček, které složil Stano Šimor (a je zároveň producentem alba), doplňuje coververze belgické skladby roku 2004 Light Of My Life od zpěvačky Belle Perez.

Monitor EMI

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám