Hlavní obsah

Nová alba: Years & Years, Owl City, Epydemye

Právo, Jaroslav Špulák

Mezi novými alby najdeme prvotinu britských Years & Years, pátou kolekci amerického projektu Owl City i povedené album naší folkrockové Epydemye. Zajímavá je i nahrávka dvojice VR/Nobody či německé zpěvačky Leny.

Článek

Years & Years: Communion

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album londýnského elektropopového tria, v jehož čele stojí zpěvák Olly Alexander. Na kolekci jsou lehké taneční skladby, které zvukem připomínají pop osmdesátých let. Chybí jim ale větší melodický potenciál, větší přesvědčivost..

Owl City: Mobile Orchestra

Foto: Universal Music

Nová alba

Owl City je americký hudebník, zpěvák, producent a skladatel Adam Young. Jeho jednočlenný projekt vydává již páté studiové album. Je na něm elektronický pop, tentokrát spíše nevynalézavý. Chybí mu i originální zvuk, který charakterizoval zejména první alba.

Lena: Crystal Sky

Foto: Universal Music

Nová alba

Lena Meyer-Landrutová reprezentovala Německo na Eurosongu v roce 2010. Crystal Sky je její čtvrté studiové album. Mísí se na něm pop s elektronickým podkladem a také důkaz o tom, že Lena je šikovná zpěvačka. Není to špatné album.

Epydemye: Kotlina

Foto: Epydemye.cz

Nová alba

Nové album českobudějovické kapely, která ve své tvorbě mísí folk a bigbítovou údernost. Kotlina je kolekce specifická svým obsahem, který se vztahuje k postavám novodobých českých dějin. Jsou na ní silné písně, závažné texty a dobrá prezentace.

VR/Nobody: Yet.

Foto: archív VR/Nobody

Nová alba

Producent Jakub NobodyListen Strach a zpěvák Václav Rouček se seznámili přes Twitter a svou první desku dokončili v Londýně. Na kolekci je elektronika křížená s r’n’b, písně jsou sice utahané, ale mají přitažlivou atmosféru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám