Hlavní obsah

Nová alba: Petr Janda, Daniel Johns, Eva Burešová a další

Především zajímavé rockové nahrávky vstoupily na trh v minulých dnech. Petr Janda si nahrál sólovou desku ke svému životnímu jubileu, Daniel Johns nechal trochu vzpomenout na svou slavnou kapelu Silverchair, Fontaines D. C. poslali do světa novou postpunkovou sbírku a třeba Eva Burešová nazpívala písně ze seriálu Zoo.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Petr Janda: asi se mi nebude chtít

Zpěvák a kytarista Olympiku Petr Janda si k blížícím se osmdesátinám nadělil sólovou desku. Je žánrově velmi rozmanitá. Na album si přizval několik hostů. Jsou mezi nimi Petr Vondráček, Pavel Šporcl, Jiří Stivín, Emil Viklický, Antonín Gondolán, Jiří George Kozel či Kája Mařík a Dobrý večer quintet.

Foto: Supraphon

Nové album

Daniel Johns: FutureNever

FutureNever je druhé studiové album australského hudebníka Daniela Johnse, bývalého zpěváka a kytaristy skupiny Silverchair. Před jeho emisí nechtěl vydat žádné singly, protože chtěl, aby bylo vnímáno jako celek. Ve skladbách je rocková bravura spojená s prvky popu, elektroniky i ambientu.

Foto: BMG

Nové album

Fontaines D. C.: Skinty Fia

Fráze Skinty Fia se překládá jako zatracení jelena. Název třetí studiové desky irské postpunkové kapely odkazuje na staré irské přísloví, které používala prateta bubeníka Toma Colla. Přebal alba připomíná vyhynulého irského losa, známého také jako obří jelen.

Foto: Partisan

Nové album

King Gizzard & the Lizard Wizard: Omnium Gatherum

Omnium Gatherum je dvacáté studiové album a první dvojalbum australské psychedelické rockové kapely King Gizzard & the Lizard Wizard. Formace se na něm pohybuje mezi mnoha dalšími hudebními žánry.

Foto: KGLW

Nové album

Eva Burešová: Zoo

Album obsahuje nejlepší písničky z televizního seriálu Zoo. Společně s Evou Burešovou je vybral hudebník Václav Noid Bárta, který v seriálu Evu coby Viki Vaněčkovou, ženu dvou tváří, doprovází na klavír při jejích večerních barových vystoupeních.

Foto: Prima

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám