Hlavní obsah

Nová alba: Marpo & TroubleGang, Berenika Kohoutová i Jimmy Barnes

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sklonku listopadu se na trh dostala zajímavá alba s nahrávkami tuzemských tvůrců. Marpo & TroubleGang to spolu na cédéčku zkusili podruhé a vyšlo to skvěle, Berenika Kohoutová se spojila s Jiřím Burianem a výsledkem je zábavná a pestrá deska. Pozoruhodná je i nová nahrávka australského muzikanta Jimmyho Barnese.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Marpo & TroubleGang: Dva

Marpo & TroubleGang vydali své v pořadí druhé album se symbolickým názvem Dva. Z desky již byly zveřejněny singly Nejlepší, Generace velkejch snů a Víkend. Poslední ze zmíněných je podle slov kapely jejich zatím největší „rádiovka“, která je mejdan od začátku do konce. Kolekce má velmi rozmanitý a řízně rockový zvuk.

Foto: Universal Music

Nové album

Berenika Kohoutová: Holka roku

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová pracovala na svém novém albu s producentem Jiřím Burianem. Neměli při tom žádná omezení, včetně těch stylových. Deska je rozmanitá a nabízí v písních i různé nálady.

Foto: Universal Music

Nové album

Jimmy Barnes: Modus Operandi

Jimmy Barnes je australský hudebník, který je na scéně již od roku 1973. Pohybuje se v ranku blues rocku, hard rocku i soulu a Modus Operandi je jeho živé album, na němž je jeho stylový rozkvět zachycen v nejslavnějších skladbách, jimiž se dosud prezentoval.

Foto: Bloodlines

Nové album

Různí: 24 vánočních hitů

Čtyřiadvacet slavných vánočních písniček se vešlo na album, které do světa poslalo vydavatelství Supraphon. Na desce jsou vedle sebe nahrávky svátečních skladeb v podání Karla Gotta, Lucie Bílé, Heleny Vondráčkové, Janka Ledeckého, Štefana Margity a dalších tuzemských pěveckých hvězd.

Foto: Supraphon

Nové album

Originální pražský synkopický orchestr: Legendární gramofonové snímky z let 1976-89

Originální pražský synkopický orchestr založil Pavel Klikar na podzim roku 1974. Již od začátku zněl neuvěřitelně dobově díky přesné interpretaci hudebníků a studiu a analýze stylu, v němž se hrálo ve dvacátých letech. U příležitosti půlkulatého jubilea orchestru vyšel výpravný komplet 4CD, z nichž historicky první album vychází na cédéčku poprvé.

Foto: Supraphon

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám