Hlavní obsah

Nová alba: Kiss, Ellie Goulding, Věra Martinová

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pulty prodejen se dostávají novinky slavných Kiss, zpěvačky Ellie Goulding a také třeba vánoční skladby Věry Martinové. Na hudebním trhu totiž nastává tzv. sezóna.

Článek

Kiss: Monster

Foto: Universal Music

Nová alba

Americká rocková legenda Kiss, která od svého vzniku v roce 1973 prodala více než sto miliónů alb, vydává své v pořadí již dvacáté album s názvem Monster. Bylo nahráno v hollywoodském Conway Studiu a produkoval ho zpěvák kapely Paul Stanley a Greg Collins (dělal mimo jiné s Red Hot Chili Peppers, U2, System Of A Down a dalšími). Stanley o albu prohlásil: „Monster je tutově největší vrchol všeho, co kapela doposud udělala.“

Ellie Goulding: Halcyon

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská zpěvačka Ellie Goulding je jedním z největších hudebních objevů posledních let. V roce 2010 se stala vítězkou ceny BBC Sounds Of…, pak obdržela prestižní Brit Award a celé to korunoval úspěch debutu Lights, který zabodoval nejen v Evropě, ale i za oceánem.

Po dvou a půl letech je tu s druhou deskou, kterou nazvala Halcyon. Všechny písně napsala sama ve svém rodném městě Hay Valley na západě Anglie, následnou produkci si vzal na starosti Jim Eliot z britského producentského dua Kish Mauve, které se v minulosti podílelo například na deskách Kylie Minogue nebo Ladyhawke…

Věra Martinová: Foukneme do svící / 17 podob lásky

Foto: EMI Music

Nová alba

Album Foukneme do svící nabízí písňový mix od barokní klasiky Adama Michny z Otradovic a lidových vánočních písní z celého světa přes vánoční evergreeny až k soudobým písním českých písničkářů. Ve speciální edici 2013 vychází jako druhé CD zcela výjimečný výběr nazvaný 17 podob lásky s písněmi o nejrůznějších tvářích lásky v nezaměnitelném podání Věry Martinové. Na albu jsou například skladby Zvláštní způsoby, Svou káru tlačíme každý sám, Jestli je láska jenom jednou, Má pýchu králů, Bez tebe, To se někdy stává a další.

Steve Harris: British Lion

Foto: EMI Music

Nová alba

Baskytarista Steve Harris ze slavné britské kapely Iron Maiden nachystal své první sólové album. Zakládající člen heavymetalové legendy desku nazval British Lion a přináší na ní deset autorských písní.

Kolekci nahrál s přáteli za poslední dva roky v přestávkách mezi koncerty své domovské skupiny. Již během samotného natáčení sliboval sbírku skladeb, která překvapí a vyvolá rozkoš u všech hudebních fanoušků. V jednotlivých písních se představuje několik hostů, třeba zpěvák Richard Taylor nebo kytarista David Hawkins. Album míchal Kevin Shirley, jenž se v minulosti podílel na deskách Iron Maiden, Led Zeppelin, Journey nebo Rush.

Goran Bregovič: Champagne for Gypsies

Foto: Universal Music

Nová alba

Balkánský král Goran Bregovič vydává nové album. Řekl o něm:Práce na desce Champagne for Gypsies byla velmi přirozená a chtěl jsem do ní zapojit i Romy, kteří za sebou nechali otisk v moderní populární kultuře. Mám tam tedy hosty od Gipsy Kings, reprezentující jednu generaci, přes Gogol Bordello až po ty vysloveně nové. Mám tam i jednu mladou talentovanou Romku z Irska. Je to opravdu rozmanitý seznam hostů, ale s jednou hlavní myšlenkou, a to připít tomuto talentu.“

Honza Nedvěd: Galerie písní

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové výběrové 2CD českého písničkáře Honzy Nedvěda přináší celou škálu jeho nejpopulárnějších písniček. Kolekce bude slavnostně pokřtěna na comebackovém vystoupení bratrů Nedvědů v pražském Velkém sále Lucerny 12. října.

Reklama

Výběr článků

Načítám