Hlavní obsah

Nová alba: Justin Bieber, One Direction, Kurt Cobain či Martin Chodúr

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velice bohatý týden dává svou nabídkou na vědomí, že předvánoční rej vrcholí. K dispozici jsou novinky Justina Biebera, One Direction, Eda Sheerana, vykopávky z archivu Kurta Cobaina i české počiny od Olympiku, Slzy nebo Martina Chodúra.

Článek

Justin Bieber: Purpose

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové album kanadského popového idola se nese v duchu současného popu s přeběhy k hip-hopu a vlivy taneční hudby. Žádné mimořádně silné melodie na něm nejsou, a tak Bieber bude muset přesvědčit hlavně jako koncertní zpěvák a showman.

One Direction: Made in The A. M.

Foto: Sony Music

Nová alba

Britsko-irský boyband přišel letos o jednoho člena a nyní vydává své páté album, na kterém jsou stabilně svěží a melodické skladby. Podle zahraničních médií je to zřejmě poslední kolekce kapely. Oficiálně je to poslední album před plánovanou několikaměsíční pauzou.

Ed Sheeran: X, Wembley Edition

Foto: Warner Music

Nová alba

Úspěšný britský zpěvák Ed Sheeran vydal v reedici album X. Jeho nová verze je bohatší o pět písniček a obsahuje také DVD se záznamem koncertu Jumpers For Goalposts Live At Wembley Stadium.

Kurt Cobain: Montage of Heck, The Home Recording

Foto: Universal Music

Nová alba

Brett Morgen, režisér dokumentární filmu nazvaného Kurt Cobain: Montage of Heck, řekl, že vydá album se sólovými a dosud nezveřejněnými nahrávkami bývalého zpěváka a kytaristy Nirvany Kurta Cobaina. Důvodem je fakt, že během realizace dokumentu nasbíral na 200 hodin nahrávek zpěváka a kytaristy. A album je skutečně na světě.

Slza: Katarze

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album mladé české skupiny Slza nabízí písničky, které se dívají na pop jako na progresivní hudbu. Příjemné melodie mají moderní zvuk, zajímavé aranže, jsou vkusně interpretované a k tomu všemu se ještě mohou chlubit výrazným hitovým potenciálem.

Olympic: Souhvězdí romantiků

Foto: Supraphon

Nová alba

Legendární česká rocková skupina vydává poslední díl trilogie Souhvězdí, konkrétně album Souhvězdí romantiků. Písně na něm se nesou v tradičním soundu Olympiku posledních let, mezi hosty jsou houslista Pavel Šporcl, jazzový trumpetista Laco Déczi, violoncellista Jiří Bárta a hráč na foukací harmoniku Vladimír Papež.

Kamélie: Trend

Foto: Supraphon

Nová alba

Duo Kamélie, tedy Hana Buštíková a Dana Vlková, slaví pětatřicet let. Vydává nové album, na kterém jsou písně, jež pro ně napsali Petr a Pavel ORM, a k nim přibylo několik coververzí. Je to nová deska Kamélií po deseti letech, navazuje ale na jejich tvorbu z let minulých.

Martin Chodúr: 3

Foto: archív Martina Chodúra

Nová alba

Třetí album v diskografii zpěváka Martina Chodúra nabízí skladby, které se nevymykají střednímu proudu, přesto nabízejí různé stylové evokace i vlivy. Texty jsou v češtině, jejich autorem je sám Chodúr, stejně jako v případě hudby.

Dunajská vlna: Jednou

Foto: Polí5

Nová alba

Dunajská vlna je pokračovatelem kapely Dunaj. V její sestavě jsou Vladimír Václavek a Josef Ostřanský, přidala se k nim ještě bubenice Michaela Antalová. Ve tvorbě se kapela přibližuje své minulosti.

Stinka: Bído, čau...

Foto: Polí5

Nová alba

Hana Lundiaková aka Stinka, vydala svou druhou desku. Zpěvačka a akordeonistka se pohybuje v oblasti alternativní hudby. Na jejím albu je deset skladeb.

Jana Kirschner: 16 naj pesničiek

Foto: Universal Music

Nová alba

Slovenská zpěvačka yydává výběrové CD s názvem 16 naj pesničiek, na kterém jsou její největší hity. Výběrové album obsahuje kromě klasických písní i několik duetů a skladbu Voda divoká, která dosud na žádném nosiči nevyšla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám