Hlavní obsah

Nová alba: Janet Jackson, The Dead Weather a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu se na trh dostávají novinky americké zpěvačky Janet Jackson, americké kapely The Dead Weather i několika našich a slovenských interpretů.

Článek

Janet Jackson: Unbreakable

Foto: Foto Universal Music

Janet Jackson, sestra zesnulého Krále popu Michaela Jacksona, vydává první sólové album po sedmi letech. Jsou na něm písně, které sedí k jejímu r’n’b naturelu, ovšem většina z nich patří pouze ke stylovému průměru.

The Dead Weather: Dodge And Burn

Foto: Foto Warner Music

Písničky na své třetí album nahrála americká formace The Dead Weather ve stejné sestavě jako ty na předešlou desku, jež vyšla v roce 2010. Kapelu tvoří Jack White, Alison Mosshart (The Kills), Dean Fertita (Queens Of The Stone Age) a Jack Lawrence (The Raconteurs). Točilo se v Nashvillu a na kolekci jsou zajímavé hudební nápady i výkony.

Richard Müller, Michal Pavlíček, Michal Horáček: Sociální síť

Foto: Foto Universal Music

Ze spolupráce tří ostřílených umělců a machrů ve svém oboru vzniklo velmi výrazné a sofistikované album. Písničky spojuje téma sociálních sítí, respektive internetu. Šanson se v nich snoubí s rockem a texty ve tvaru villonských balad.

Tonya Graves: Back To Blues

Foto: Foto Supraphon

Zpěvačka skupiny Monkey Business, Američanka žijící již dvacet let v České republice, vydává album s předělávkami svých oblíbených bluesových skladeb. je to její druhá sólová deska, která po popovém debutu ukazuje, jak široký výrazový rejstřík má.

Petra Janů a Věra Špinarová: Live v Lucerně

Foto: Foto Supraphon

Na CD a DVD vychází záznam vystoupení dvou stálic českého popového nebe, Petry Janů a Věry Špinarové. Pořízen byl v pražské Lucerně a jsou na něm hity obou dam českého popového nebe.

No Name: S láskou

Foto: Foto NN Music

Další kolekce košické kapely No Name přináší písničky, jejichž hlavním tématem a motivem jsou vztahy a láska. Dojde ale i na další témata. Skupina má i tentokrát charakteristický rukopis a každá z písniček se může stát v budoucnu hitem.

Editors: In Dream

Foto: Foto Mystic Production

Páté album britské skupiny Editors vzniklo ve Skotsku. Za jeho produkcí jsou samotní členové formace, která v posledních měsících prošla personální obměnou. Výsledkem je poprockové album s experimentujícím zvukem.

Jitka Šuranská, Irén Lovász a Michal Elia: Tři hlasy

Foto: Foto Indies Scope

Jitka Šuranská, Irén Lovasz a Michal Elia Kamal, tři zpěvačky, které spojil originální projekt festivalu Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou. Nové album je záznamem setkání a společného koncertního vystoupení tří hvězdných souborů z různých krajin.

Už jsme doma: Tři křížky

Foto: Indies MG

Skupina Už jsme doma vydává album, jehož prostřednictvím oslavuje třicet let své existence. Tentokrát se pro ně rozhodla své písně natočit znovu, a to ve zcela nebo alespoň částečně nových kabátech.

Reklama

Výběr článků

Načítám