Hlavní obsah

Nová alba: Harlej, Mňága a Žďorp, Chickenfoot či Bush

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V tomto týdnu se na trhu objevuje hned několik zajímavých desek. Na tuzemské scéně přitahují pozornost novinky kapel Harlej i Mňága a Žďorp, z těch zahraničních třeba od formací Bush, Chickenfoot či Tokio Hotel.

Článek

Harlej: Hodný holky zlý kluky chtěj

Foto: Warner Music

Nová alba

Dvanácté studiové album v diskografii pražské rockové kapely Harlej kromě tradičních skladeb formace přináší i zvuk smyčcových nástrojů, přítomnost bývalého zpěváka Vládi Šafránka v jedné skladbě a coververzi písně od kapely Plexis.

Mňága a Žďorp: Třínohý pes

Foto: Surikata Records

Nová alba

Legendární valašskomeziříčská kapela osvěžila na svém novém albu svůj zvuk. Přináší na něm deset skladeb a představuje nového bubeníka Marcela Gabriela. Mezi hosty na albu jsou Nikola Mucha, Tereza Černochová, Roman Holý, Matěj Ruppert a další.

Chickenfoot: Best + Live

Foto: Mystic Production

Nová alba

Chickenfoot je americká superskupina, ve které jsou zpěvák Sammy Hagar (exVan Halen), kytarista Joe Satriani, baskytarista Michael Anthony (Van Halen) a bubeník Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Po dvou řadových albech a živáku se představuje prostřednictvím koncertního výběrového dvojalba.

Charli XCX: Number 1 Angel

Foto: Warner Music

Nová alba

Britská hudebnice Charli XCX nedávno zveřejnila singl After The Afterparty, jenž má být předzvěstí nového alba. Na konkrétní informace týkající se třetí desky je zatím skoupá, ale čekání na řadovku příznivcům krátí nahrávkou Number 1 Angel.

Bush: Black and White Rainbows

Foto: Zuma Rock

Nová alba

Nové album britské kapely shluknuté kolem zpěváka a kytaristy Gavina Rossdalea. Jde o sedmou studiovku, na které Bush navazují na naléhavý alternativně rockový zvuk z devadesátých let, kdy na scéně prosluli jako britská reakce na americkou skupinu Nirvana.

Tokio Hotel: Dream Machine

Foto: Starwatch Music

Nová alba

Bývaly časy, kdy každý nový počin této německé skupiny poutal obrovskou celosvětovou pozornost. To ale byli její členové ještě velmi mladí a měli svůj zajímavý rukopis. Novinka Dream Machine ukazuje, že se aktuálně pohybují v nevábné oblasti elektropopu a marně hledají dobré hudební nápady.

La Petite Sonja: Musa Somnabula

Foto: Drug Me Records

Nová alba

La Petite Sonja je zpěvačka české psychedelické kapely Kill the Dandies. Na krátký čas se od ní odpojila a rozhodla se dát dohromady vlastní desku. Musa Somnambula je pojmenovaná po grafice surrealistického umělce Jindřicha Štýrského. Hudebně jde o jemné a výrazově zajímavé skladby ve volném tempu s pozoruhodným zpěvem.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám