Hlavní obsah

Nová alba: Foo Fighters, Korpiklaani či Sex Deviants

Právo, Jaroslav Špulák

Pravděpodobně nejočekávanější rocková deska počátku letošního roku je ta, kterou vydala americká kapela Foo Fighters. Své příznivce na ní jistě trochu překvapí, nicméně dílo je to kvalitní. S novinkami přišly i kapely Korpiklaani, Black Country, New Road či Sex Deviants.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Foo Fighters: Medicine At Midnight

Americká kapela Foo Fighters vydává v pořadí desáté studiové album. Na něm se posunuje od svého tradičního zvuku. V jejím alternativním rocku jsou nyní patrné vlivy power popu a taneční prvky.

Foto: RCA

Nové album

Korpiklaani: Jylhä

Na jedenáctém studiovém albu finské folkmetalové kapely Korpiklaani jsou hlavními tématy příroda, folklor, oslavy, stejně jako příběhy o vraždách. Ve skladbách jsou přítomny názvuky thrash metalu, power metalu a dokonce reggae a ska. Je to první kapelní album s novým bubeníkem Samulim Mikkonenem.

Foto: Interscope

Nové album

Black Country, New Road: For The First Time

For The First Time je debutové studiové album britské post-rockové kapely Black Country, New Road, která vznikla teprve před dvěma lety. Pohrává si na něm s post-punkem, klezmerem, free jazzem i art rockem. Album má barevný zvuk a ceněné je i za poetické texty.

Foto: Ninja Tune

Nové album

Sex Deviants: Za jinej svět...

Čeští Sex Deviants vydali nové album po šesti letech. Drží se na něm svého punk rocku, ale v některých momentech se od něho vzdalují k takříkajíc uhlazenějším skladbám. Ty kapele přitom velmi sluší. Zajímavé jsou texty zabývající se jinými než ryze punkrockovými tématy.

Foto: archiv kapely

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám