Hlavní obsah

Nová alba: Dream Theater, Premier, Badflower a drsný metal

Právo, Jaroslav Špulák

Další týden přináší na hudební trh především novinku amerických Dream Theater. Je to lahůdka pro ty, kteří rockovou hudbu vnímají jako umělecké dílo. S aktuálními alby přicházejí i dvě metalové legendy, kapela Premier a americká parta Badflower.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Profimedia.cz

Nová CD

Článek

Dream Theater: Distance Over Time

Foto: Inside Out

Nová alba

Americká kapela Dream Theater je klasickým představitelem současného progresivního metalu. Album Distance Over Time je čtrnácté v její diskografii a ona na něm opět nabízí klenuté, aranžérsky vycizelované a mnohdy až překvapivé skladby, jejichž délka je obvykle vyšší než pět minut.

Premier: Hlasolamy

Foto: archiv kapely

Nová alba

Zlínská formace Premier vydala své desáté album. Jmenuje se Hlasolamy a formace se na něm hlásí k syrové přímočarosti a upřímnosti v textech. Na kolekci je deset nových skladeb, které formace předává s nadšením a zadostiučiněním.

Badflower: Ok, I’m Sick

Foto: Big Machine

Nová alba

Skupina Badflower z Los Angeles je na scéně od roku 2013 a nyní přichází s debutovým albem. Ve své tvorbě na něm vychází z bluesrockových základů a postupuje až do oblasti alternativního rocku.

Candlemass: The Door to Doom

Foto: Napalm

Nová alba

Candlemass je letitá švédská formace, jež se hlásí se svým již dvanáctým studiovým albem. Stylově se nijak zvlášť neposunuje, pořád je věrná svému doom metalu. Na novince je ale patrná vyšší forma epičnosti.

Overkill: The Wings of War

Foto: Nuclear Blast

Nová alba

Thrash metal je stylové zařazení, které k americké formaci Overkill patří neodmyslitelně. Na své nové desce, devatenácté studiové ve své diskografii, prokazuje, jak dobře svůj styl ovládá a že ctí jeho klasickou podobu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám