Hlavní obsah

Nová alba: David Gilmour, Keith Richards nebo Leona Lewis

Právo, Jaroslav Špulák

Velmi slavná jména přicházejí se svými alby aktuálně na trh. Je tu novinka Davida Gilmoura, bývalého člena Pink Floyd, i novinka Keitha Richardse, současného člena Rolling Stones. Pozoruhodná bude jistě i nová deska Leony Lewisové, Imodia nebo skupiny Kamelot.

Článek

David Gilmour: Rattle That Lock

Foto: Sony Music

Nová alba

Na nové sólové desce zpěváka a kytaristy již rozpadnuvších se Pink Floyd jsou ozvěny desek jeho kapely po odchodu Rogera Waterse a také pocta rocku a jazzu tak, jak ji jeho kapela prezentovala v osmdesátých letech. Je na ní i hold Richardu Wrightovi, již zesnulému členovi formace.

Keith Richards: Crosseyed Heart

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí sólové album Keitha Richardse, kytaristy britské skupiny Rolling Stones, přináší tradiční bluesové skladby s poněkud nevýrazným, nicméně upřímným zpěvem hlavního protagonisty. Jde o jeho nové album po třiadvaceti letech.

Leona Lewis: I Am

Foto: Universal Music

Nová alba

Nové, v pořadí již páté studiové album britské zpěvačky, která se na něm rozhodla zapojit do skládání více jako autorka. Kolekce nabízí její výtečný zpěv ve stylu r’n’b, písně na ní jsou ale spíše průměrné.

Carly Rae Jepsen: Emotion

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí album kanadské zpěvačky Carly Rae Jepsen přináší nahrávky, které se nesou v duchu dance popu. Podílelo se na něm několik producentů, výsledek je ale přece jenom poněkud nepřesvědčivý.

Stereophonics: Keep The Village Alive

Foto: Stylus Records

Nová alba

Deváté studiové album velšské rockové kapely Stereophonics navazuje na to nejlepší, co předváděla na konci devadesátých let. Písně jsou melodické, svěží, a do průměru deska vlastně upadá pouze ve chvíli, kdy se kapela vrhá na balady.

Kamelot a Roman Horký: Babí léto

Foto: Warner Music

Nová alba

Brněnská kapela Kamelot, kterou již řadu let vede zpěvák a kytarista Roman Horký, vydává album, na němž jsou písničky, které vzdávají poctu různým lidem. Autor Horký v nich vyzdvihuje obyčejné lidské vlastnosti. Hosty alba jsou Ilona Csáková, Dalibor Janda a Petr Bende.

Imodium: G2 Acoustic Stage

Foto: Supraphon

Nová alba

Další záznam akustického koncertu ze série G2 Acoustic Stage. Vystoupení Imodia se uskutečnilo v pražské Retro Music Hall a kapela si na ně pozvala několik hudebních hostů. Jinak nabídla akustické úpravy písniček ze svého rockového repertoáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám