Hlavní obsah

Norah Jonesová a Jack White hostují na albu zakladatele Gnarls Barkley

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlapík, který si říká Danger Mouse, se nejvíce proslavil ve dvojici Gnarls Barkley. Svou stopu však zanechal na mnoha jiných projektech a letos se při práci na svém italském albu spojil i se zpěvačkou Norah Jonesovou a kytaristou Jackem Whitem.

Článek

Poté, co Danger Mouse pracoval s Beckem či Gorillaz a projektem Broken Bells, byl údajně viděn ve studiu i se skupinou U2. Jeho nejnovější projekt nazvaný Rome vznikl při setkání s italským skladatelem Danielem Luppim, když se oba shodli, že milují italské soundtracky z šedesátých let.

Při natáčení v Římě prý používali úmyslně co nejstarší vybavení a sehnali i některé z muzikantů, kteří pracovali na starých filmech.

Nejsem fanda hip-hopu

"Setkali jsme se v roce 2004," uvedl Luppi, "Brian (Danger Mouse) právě dodělal The Grey Album a já nahrávku The Italian Story, což byla pocta italským soundtrackům. Nejsem žádný fanda hip-hopu, ale The Grey Album se mi líbilo. Brian umí zkombinovat šarm a krásu starých nástrojů s něčím současným. Mluvili jsem vzájemně o své práci v novinách a ukázalo se, že máme přítele, který nás představil."

"Přišel ke mně domů a viděl mou sbírku staré italské filmové muziky. On to všechno zná a myslím, že na něj udělalo dojem, že toho mám tolik. Pomáhal mi s aranžmá na první desce Gnarls Barkley a skamarádili jsme se," vysvětlil Danger Mouse.

"Lidi si pořád myslí, že jsem hip-hopový producent, ale tohle bych dělal, kdybych měl natočit soundtrack. Jsem moc rád, že je to venku a doufám, že nebude trvat pět let, než přijde další."

Reklama

Výběr článků

Načítám