Hlavní obsah

Nezničitelný Tom Cruise se objeví v Mission: Impossible III

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tom Cruise se už potřetí v roli tajného agenta Ethana Hunta vrací na plátna kin. Snímek Mission: Impossible III opět představí tohoto „supertajného superšpiona v superakci“. Premiéry na celém světě včetně Česka se uskuteční takřka současně od 3. do 5. května.

Článek

Vedle Cruise si zahrála například krásná Keri Russelová, když předtím role odmítly Scarlett Johanssonová a Carrie-Anne Mossová. Jeho protivníkem je jako bezohledný obchodník se zbraněmi Philip Seymour Hoffman, čerstvý držitel Oscara za snímek Capote.

V prvním dílu se Cruise v režii Briana De Palmy proháněl mimo jiné i v Praze. Pokračování pojal režisér John Woo jako třeskutou akci plnou úchvatných kaskadérských kousků. Režisérem „trojky“ byl v oblasti celovečerní tvorby debutující J. J. Abrams. U nás je neznámý, ale za oceánem je jeho jméno díky seriálům AliasZtraceni velkým televizním pojmem.

„V jeho pojetí se Mission: Impossible III stala moderním akčním filmem, který nabízí divákům kromě zvýšené hladiny adrenalinu i chytrou zápletku s řadou zvratů,“ uvádějí distribuční materiály Bontonfilmu. Ve chvíli, kdy agent Ethan Hunt uslyší okřídlenou formulku, že se právě vyslechnuté zadání jeho další mise samo automaticky za pět vteřin zničí, určitě nepředpokládá, že ho čeká asi nejtěžší úkol v dosavadní kariéře.

„Mise začíná hodně přímočaře, jako záchranná akce, kterou provází spousta explozí a kaskadérských výkonů. Záhy ale zjistíte, že nic není takové, jak se zdá, a prosté potěšení z akční podívané doplní hlubší emoce. Chceme prostě, aby diváci dostali víc, než očekávají, a aby se na konci filmu cítili lépe než na začátku,“ charakterizoval své snažení režisér Abrams.

Stejně jako ve druhém dílu, kdy prý svými výkony děsil štáb, se i tentokrát Tom Cruise rozhodl zvládnout většinu akčních scén sám. Trénoval celý rok, dokonce i během natáčení Války světů.

V dalších rolích se představí například Laurence Fishburne (trilogie Matrix) a Ving Rhames, který se objevil už v předešlých dílech Mission: Impossible. Vzhledem k tomu, že oba díly společně v kinech vydělaly přes jednu miliardu dolarů (více než 23 miliard korun), očekává se, že i třetí filmová mise Ethana Hunta se stane jedním z kasovních trháků letošního roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám