Hlavní obsah

Nevzdám se. Dusilová, Pavlíček a Koller nahráli píseň s Ukrajinci a Rusy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští, ukrajinští, ruští i běloruští umělci společně vydali protiválečnou píseň Nevzdám se.

Píseň Nevzdám se

 
Článek

„Novou podobu notoricky známých písní Obijmi a Bez boju kultovní ukrajinské rockové kapely Okean Elzy zaranžoval v Čechách usazený producent a hudebník Igor Ochepovsky,” vysvětlila za tvůrce Anna Mašátová.

„Pro Ukrajince, Rusy a Bělorusy to jsou naprosto ikonické písně, které všichni dobře známe. Naše národy a životy spojují nejen melodie, ale také témata o lásce, naději, odvaze a odhodlání. Zúčastnění muzikanti jsou jedni z nejlepších umělců, které znám. Kromě lásky k hudbě nás pojí také nesouhlasný postoj k aktuálnímu dění,“ uvedl Ochepovsky.

Foto: Silvie Kořenková

Michal Pavlíček

Do studia si vzal Davida Kollera, herce a zpěváka Igora Orozoviče, zpěvačky Moniku Načevu a Lenku Dusilovou, kytaristy Michala Pavlíčka a Nikitu Kreina, akordeonisty Aliaksandra Yasinskiho a Romana Zabelova, kytaristu a hráče na balalajku Kirilla Yakovleva, kontrabasistu Tarase Volose, houslistky Vartui Saribekian a Natalii Lisniak, cellistu Šimona Marka, violistu Jana Foresta, hráčku na domru Katerynu Vatchenko a pianistku Olesyi Ochepovskaju.

„Když mě má žena Alena ve čtvrtek ráno probudila s tím, že opravdu začala válka, byl jsem v šoku. Ihned jsem přemýšlel, co mohu dělat. Poslali jsme peníze na dobročinné organizace, obvolal jsem všechny přátele na Ukrajině a v Rusku, zjišťoval, jestli mohu pomoci na hranicích. Nicméně jsem muzikant, promlouvám k lidem hudbou. A tak jsme se s Alenou pustili do akce a během dvou dnů vše domluvili. Zúčastnění rušili své původní plány, aby projekt podpořili, za což jim patří velký dík,“ dodal Ochepovsky.

„Zvuky vzdálených výbuchů nám přistávají na duši. Jsem rád, že můžu aspoň zařvat na kytaru a poslat Putinovi tenhle vzkaz, že nebudeme tolerovat vraždění a nenávist, a že chceme Ukrajině pomoct. Hudba útočí na emoce, a to nás může mobilizovat a povznést,” uzavřel Michal Pavlíček.

Reklama

Výběr článků

Načítám