Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 11.díl: Zatnuté zuby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Privatizace nemocnice je ohrožena. Vyhořel blízký pohraniční přechod, přes který měl přicházet největší proud německých pacientů. Mladý poradce odjel domů do USA a nový ředitel Cvach se lekne a raději onemocněl.

Foto: promo

Alkehol

Článek

Na Blažeje se všichni dívají s očekáváním. Naďa Šulcová ale vidí milostný vztah černě: Blažeje pohlcují starosti a nemá na ni čas. Nemá ho ani na svou ženu. Ta je vážně nemocná, ale všimne si toho až mladý Arnošt, který přes její protesty nastoupil do nemocnice a bydlí v Janově pokoji.  Vede si skvěle na operačním sále, balí všechny sestry, ale zdá se, že ho zajímá hlavně Monika.  A on zajímá ji. Natolik, že si svou sázku na Blažeje převede ze starého na mladého.

Alžběta se věnuje malé Pavlínce. Jednoho dnes se dozví rodinný příběh: maminka se s ní nesmí stýkat. Začala pít a brát drogy a při rozvodu soud vynesl drastický rozsudek. Hamouz nabídne Alžbětě sňatek. Nezastírá, že jde o sňatek z rozumu.

Machovec ztrácí sebekontrolu. Pije, a když prohraje v mariáši 23 tisíc, Machovcové prasknou nervy a vyhodí ho z bytu. On jde za sestrou Mášou - a ta nevěří svému štěstí...

Vrchní sestra Pěnkavová požádá Machovcovou o pomoc. Ta vyhoví a navštíví Pěnkavu, ale ten je zatvrzelý a z bytu nevyjde. Machovcová mu slíbí, že se na něj zase přijde podívat, ale vezme si doma prášky na spaní a tvrdě usne. Václav jí volá, proč nepřišla, a když Machovcová ztěžklým jazykem blábolí, domnívá se, že se chtěla otrávit a spěchá ji zachránit.

Mezi Eliškou a Hynkem to přestává fungovat. Hynkovi se nelíbí, jak se Eliška upíná na Řehoře, a nepohodnou se. Dana Králová chce po Řehořovi, aby slíbil, že Elišku už neuvidí, ale jemu se do takového slibu vůbec nechce.

:. 12. díl přineseme v pondělí 5. ledna ve 20:00 hod

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám