Hlavní obsah

Nejvíc cen NME Awards získala formace Muse

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtenáři britského hudebního magazínu NME rozdělili ve středu večer tradiční výroční ceny za loňský rok. Nejvíce jich získala britská formace Muse, která se stala nejlepší živou kapelou, její zpěvák Matt Belamy je největší mužskou sexy hvězdou hudební scény a prvenství má i obal její loňské nahrávky H. A. A. R. P.

Článek

Úspěšní v anketě byli také MGMT. Stali se objevem roku a mají nejlepší skladbu (Time To Pretend). Nejlepší britskou kapelou jsou dnes již legendární Oasis, kteří současně mají na svých internetových stránkách nejlepší blog.

The Cure jako Božští géniové

Nejlepší album roku nahráli američtí Kings Of Leon (Only By The Night), nejlepším festivalem je britský Glastonbury a koncertní sálem londýnská Astoria. Čtenáři magazínu udělili i titul „Božští géniové“ kapele, která pro ně má kultovní charakter a navíc stále funguje. Získali ho The Cure, již jsou na hudební scéně už od osmdesátých let minulého století.

Hrdinou britských čtenářů stal Barack Obama a nenáviděným mužem George W. Bush. Dvě ceny získali též američtí Jonas Brother – jsou nejhorší kapelou a natočili nejhorší album.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám