Hlavní obsah

Návrat Shafta. Kultovního detektiva má hrát Samuel L. Jackson, syna Usher

Novinky, Stanislav Dvořák

Detektiv Shaft, pro některé diváky kultovní postavička sedmdesátých let, se opět vrátí. Režisér Tim Story už si vybral i herce a natáčení filmu Shaftův syn je na spadnutí.

Foto: Profimedia.cz

Nejmladší z rodu Shaftů – Jessie T. Usher

Článek

Tim Story vybral pro roli Shaftova syna Jessieho T. Ushera a slavný Samuel L. Jackson vyjednává o roli Shafta. Většina dnešních diváků si asi vzpomene na Shafta z roku 2000, ale to nebyl původní film. První vznikl již v roce 1971 a tehdy v něm hrál hlavní roli Richard Roundtree, kterému je dnes už 75 let. Přesto by menší roli v připravovaném filmu měl dostat.

Foto: Profimedia.cz

Samuel L. Jackson vyjednává o roli Shafta.

Shaft byl film Gordona Parkse, řadící se do vlny blaxploitation. V těchto snímcích se vždy objevoval nějaký cool černý hrdina. Tehdy se k tomu točily perfektní soul & funky soundtracky, které byly mnohdy zajímavější než celý film. Jeden z nejlepších byl právě Shaft. Natočil jej Isaac Hayes a vysloužil si za něj Grammy a Oscara za nejlepší filmovou píseň. Ta se dokonce probojovala na první místo americké singlové hitparády – a to byla instrumentálka. Nakonec se stala jeho životním majstrštykem.

Foto: Profimedia.cz

Původnímu Shaftovi už je dnes 75 let.

Studio nyní kladlo hlavní důraz na výběr mladého Shafta, kterým se stane Jessie T. Usher, nepříliš známý americký herec. Zatím si zahrál v několika televizních seriálech (Myšlenky zločince, Mentalista) a ve filmech jako Almost Christmas, Independence Day: Resurgence a When the Game Stands Tall.

V Shaftovi má hrát syna slavného detektiva, který pracuje pro FBI jako expert na kybertechnologie. S otcem se dlouho nestýkal a nyní s ním má spolupracovat, což povede ke konfliktům.

Reklama

Výběr článků

Načítám