Hlavní obsah

Na Mezi ploty letos vystoupí více než osmdesát umělců

Právo, Radmila Hrdinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacátý ročník festivalu Mezi ploty bude hostit areál Psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích (26. a 27. 5.). Zúčastní se ho více než osmdesát umělců a divadelních i hudebních souborů. Nejstarší bude herečka Luba Skořepová, která příští rok oslaví devadesát let, ale stále aktivně působí na divadelních prknech.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Na festivalu vystoupí také kapela Chinaski. (Zleva Štěpán Škoch, Michal Malátný, František Táborský, Otakar Petřina ml. a Ondřej Škoch)

Článek

Na festivalu uvede Skořepová svou nejnovější hru Nezlobíš se...?, kterou hraje v pražském Divadle Kolowrat. Na venkovních scénách bohnického parku vystoupí kolem čtyřiceti kapel i sólistů. Většinou půjde o známá jména české hudební scény.

„Jenom namátkou: Chinaski, Traband, Sto zvířat, Toxique, Marta Töpferova, Gipsy.cz, Kašpárek v rohlíku, Vltava, Xavier Baumaxa či Vladimír 518 s Terezou Černochovou,“ láká návštěvníky dlouholetý ředitel festivalu Robert Kozler.

Samostatná scéna bude letos věnovaná dětem a vedle profesionálů se na festivalu tradičně objeví i řada uskupení handicapovaných umělců.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám